Vágólapra másolva!
Balajti Ádám és egyik csapattársa jelentős mennyiségű alkohol fogyasztása után ültek autóba és szenvedtek balesetet – írja a Blikk.

A balesetben érintett kocsit Balajti Ádám vezette, aki korábban tagja volt a 2009-ben Egyiptomban U20-as világbajnokságon bronzérmet szerzett magyar válogatottnak, jelenleg pedig az NB II-ben szereplő Vác játékosa.

Balajti Ádám Forrás: vacfc.com

A páros októberben Besenyőtelken, a főúton haladt, amikor előzésbe kezdett Balajti. Miután észrevette, hogy az előtte haladó autós szintén ugyanezt teszi, a kocsit balra kormányozta és elvesztette uralmát a jármű felett, ami így egy betonoszlopnak, végül a háziorvosi rendelő kerítésének ütközött.

A helyszínre érkező járőr megszondáztatta a sofőrt, majd Balajtit vérvizsgálatnak vetették alá. A teszten minden kétséget kizáróan megállapították, hogy a sportoló ittasan vezette oszlopnak az autót.


Az eset a bíróságon kötött ki, ahol mindkét futballistát – Balajti társát és az autó tulajdonosát azért, mert átengedte a vezetést egy láthatóan ittas embernek – első fokon pénzbüntetésre ítélték. A Blikk szerint Balajtinak hétszázezer, társának pedig háromszázezer forintos bírságot kell fizetnie.

Az ügynek nincs vége: az ítélet nem jogerős, ugyanis az ügyészség és a focista jogi képviseletét ellátó ügyvéd is fellebbezett.

„Hibát követtem el, felelőtlenül cselekedtem, megbántam a tettemet, és tanultam a történtekből. A jövőben csak a pályán elért teljesítményemmel szeretném felhívni magamra a figyelmet, hiszen még komoly terveim, céljaim vannak a labdarúgásban. Örvendetes módon a történtek nem befolyásolták a pályán nyújtott teljesítményemet, ugyanis gólokkal és gólpasszokkal járultam hozzá jelenlegi csapatom jó szerepléséhez" – mondta Balajti a Blikknek.