Van der Sar tisztogat az Ajaxnál, Bergkampot is kivágta

RB Leipzig vs Ajax Amsterdam - soccer friendly FOOTBALL soccer friendly Edwin van der Sar
Former goalkeeper, now Ajax general director, Edwin van der Sar, pictured at the soccer friendly between RB Leipzig and Ajax Amsterdam in Ferreiras, Portugal, 7 January 2017. Photo: Jan Woitas/dpa-Zentralbild/dpa
Vágólapra másolva!
Meneszti Marcel Keizer vezetőedzőt és szakmai stábját a holland Ajax labdarúgóklub.

Az amszterdamiak honlapján csütörtökön megjelent közlemény szerint a vezetőség tárgyalásokat kezdeményez

Keizer mellett Hennie Spijkerman és Dennis Bergkamp pályaedzőkkel a szerződésük felbontásáról.

Az Ajax szerda este a nyolcaddöntőben búcsúzott a Holland Kupában, és bár a bajnokságban ötpontos lemaradással a második helyen áll, korábban a Bajnokok Ligája és az Európa Liga selejtezőjében is kudarcot vallott.
Keizer idén nyáron vette át a vezetőedzői posztot, miután elődje, Peter Bosz a Borussia Dortmundhoz távozott.
Edwin van der Sar klubigazgató elmondta: a vezetőség már nem bízik abban, hogy Keizer irányításával megvalósulhatnak a csapat céljai.

- magyarázta.
A korábbi kiváló támadójátékos, Dennis Bergkamp 2011 óta dolgozott az amszterdamiak szakmai stábjában, de egykori csapattársa, Van der Sar elmondása szerint véleménykülönbség alakult ki közöttük, a rossz eredmények mellett ezért is kell távoznia.

A klub honlapján később bejelentették, átmenetileg

Michael Reiziger irányítja a csapatot, segítője Winston Bogarde lesz, akik eddig a második keret szakmai munkájáért feleltek.

Van der Sarhoz, valamint Marc Overmars sportigazgatóhoz hasonlóan mindketten meghatározó játékosai voltak az Ajaxnak a kilencvenes évek közepén, és együtt nyertek Bajnokok Ligáját 1995-ben.