Visszatér első profi klubjához a Wolfsburg játékosa

Mario Gómez, Wolfsburg, foci
Wolfsburg's Mario Gomez drinks water during the German Bundesliga soccer match between Bayer Leverkusen and VfL Wolfsburg at the BayArena in Leverkusen, Germany, 2 April 2017. (EMBARGO CONDITIONS - ATTENTION: Due to the accreditation guidlines, the DFL only permits the publication and utilisation of up to 15 pictures per match on the internet and in online media during the match.) Photo: Rolf Vennenbernd/dpa
Vágólapra másolva!
A téli szünet után első profi klubjában, a VfB Stuttgartban folytatja pályafutását Mario Gomez, a VfL Wolfsburg válogatott labdarúgója.

A váratlan átigazolásról pénteken adott hírt a két egyesület, hozzátéve, hogy a 32 éves támadó 2020. június 30-ig szóló szerződést köt régi-új csapatánál.

Mario Gomez 2020-ig a Stuttgarté Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Rolf Vennenbernd

A dpa német hírügynökség információi szerint a Stuttgart több mint hárommillió eurót fizet Gomezért.
"Az utóbbi hetekben egyre erősebb lett bennem a vágy, hogy visszatérjek az otthonomba, és már most, a téli szünetben kihasználjam a kínálkozó lehetőséget" - mondta a játékos.
Gomez megoldás lehet a kiesés ellen küzdő Stuttgart gondjaira, ami a támadást illeti, az eddigi 17 bajnoki meccsen ugyanis mindössze 13 gólt szerzett a csapat.
A csatár 2004-ben a VfB-nél kezdte profi karrierjét, onnan szerződött 2009-ben a Bayern Münchenhez. Később játszott a Fiorentinában és a Besiktasban is, majd tavaly nyáron igazolt a Wolfsburghoz.
A Bundesliga tavaszi idénye január 12-én kezdődik.