Messi félgőzzel volt az El Clásico legjobbja

fbl TOPSHOTS Horizontal FOOTBALL BUST HEADSHOT JOY FRONT VIEW OPEN ARMS
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi celebrates after scoring during the Spanish League "Clasico" football match Real Madrid CF vs FC Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on December 23, 2017. / AFP PHOTO / CURTO DE LA TORRE
Vágólapra másolva!
Érdekes adatra hívta fel a figyelmet a Nemzeti Sport cikke. Az El Periódico című spanyol sportnapilap ugyanis kielemezte Lionel Messi teljesítményét a Real Madrid ellen 3–0-ra megnyert csúcsrangadón. Az eredmény megdöbbentő: az FC Barcelona argentin klasszisa valamivel több mint 8 kilométert tett meg a szombati mérkőzésen, de csak 92 métert sprintelt.

A statisztikai kimutatások szerint Messi 8026 métert tett meg a Santiago Bernabéu Stadionban, ennek 83.1 százalékát (6670 méter) sétálva. A Barca tízese 867 métert kocogott (10.8 százalék), 397-et közepes tempóban vagy lendületesen futott (4.95 százalék) és csak 92.3-at (1.15 százalék) sprintelt. Ilyen futóteljesítmény mellett szerzett gólt, adott gólpasszt és alakított ki kilenc tiszta gólhelyzetet, ráadásul a mérkőzés nagy részében – Dani Carvajal kiállításáig – a Real Madrid emberfogásos védekezést alkalmazott ellene.

Forrás: elperiodico.es

Aki gyakran látja Messit, az vélhetően nem lepődik meg ezeken az adatokon, de az azért mégiscsak megdöbbentő, hogy az argentin futballista 90 perc alatt mindössze 92 métert (!) futott intenzíven.