A Messit is leköröző Harry Kane még nem elégedett

Harry Kane
Tottenham Hotspur's English striker Harry Kane reacts after missing a chance during the English Premier League football match between Tottenham Hotspur and Southampton at Wembley Stadium in London, on December 26, 2017. / AFP PHOTO / Adrian DENNIS / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Harry Kane-nek, a Tottenham Hotspur gólerős labdarúgójának többet jelentenek a csapattal elért sikerek az egyéni dicsőségnél.

"Mindig is azt mondtam, hogy inkább a klubbal szerzek trófeákat, minthogy egyéni elismerésekre hajtsak" - mondta a 24 éves támadó.

A válogatott játékos kedden három góllal vette ki a részét a Southampton elleni 5-2-es győzelemből, így megdöntötte Alan Shearer huszonkét évvel ezelőtt felállított bajnoki rekordját. Utóbbi akkor 36 góllal zárta a naptári évet, Kane 2017-ben 39 találatig jutott. Egyéb klub- és válogatott mérkőzéseket is figyelembe véve ugyancsak Kane lett a legeredményesebb labdarúgó idén, 56 találattal. A Tottenham ásza két góllal megelőzte a Barcelona argentin kiválóságát, Lionel Messit.

Harry Kane-nek nincs párja 2017-ben Forrás: AFP/Adrian Dennis

A Tottenham húsz fordulót követően 37 ponttal az ötödik helyen áll a Premier League-ben. Az FA Kupa harmadik fordulójában január hetedikén a harmadosztályú Wimbledont fogadja, míg a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében az előző kiírásban döntős Juventusszal találkozik.

"Jó esélyünk van a győzelemre az FA Kupában, a BL-ben pedig megmutattuk, hogy a képesek vagyunk legyőzni a legjobb csapatot is" - utalt Kane a címvédő Real Madrid elleni, csoportkörös idegenbeli döntetlenre (1-1), s még inkább a hazai győzelemre (3-1).