Jürgen Klopp megmagyarázta, miért adott 75 milliót van Dijkért

Jürgen Klopp
Liverpool's German manager Jurgen Klopp gestures before the Champions League qualifier, second leg match between Liverpool and Hoffenheim at Anfield stadium in Liverpool on August 23, 2017. / AFP PHOTO / Oli SCARFF
Vágólapra másolva!
Jürgen Klopp, a Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzője a piaci viszonyokkal magyarázta, hogy 75 millió fontért (26,3 milliárd forintért) szerződtetik Virgil van Dijkot a Southamptontól.

"Egy ilyen átigazolás a szükségletekről és a lehetőségekről szól" - nyilatkozta a német szakember, aki tavaly élesen kritizálta a Manchester Unitedot, amiért 89 millió fontot fizettek a középpályás Paul Pogbáért. Van Dijk szerződtetését követően José Mourinho, a manchesteriek trénere is emlékeztette kollégáját az akkori kijelentésére.

- mondta Klopp. Hozzátette: ez "nem szép" dolog, de alkalmazkodniuk kell a piaci viszonyokhoz.

Virgil van Dijk 2018. január 1-jétől lesz hivatalosan a Liverpool játékosa Forrás: liverpoolfc.com

A 26 éves holland középhátvéd - aki 16 alkalommal volt válogatott - 2015 óta a Southamptonban futballozik. A védő a téli átigazolási időszak kezdetén, január 1-jén kerül hivatalosan a Mersey-parti együtteshez. Van Dijk megvételéig Benjamin Mendy számított a legdrágább hátvédnek, akiért a nyáron 57,5 millió eurót fizetett a Manchester City az AS Monacónak.