Társoldalunk:

A győzelemre nem koccinthatnak a Manchester Citynél

2017.12.31. 15:06

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 21. fordulójában a Crystal Palace vendége volt a Manchester City. A 2017-es év utolsó napján az éllovas megszenvedett a kiesés ellen harcoló londoni csapat otthonában, így Pep Guardiola csapatának ezúttal meg kellett elégednie az egy ponttal (0-0).

Az első félidőben hatalmas labdabirtoklási fölényben volt Pep Guardiola csapata, ennek ellenére akár a Crystal Palace is megszerezhette volna a vezetést, de vagy a védők, vagy Ederson tudott menteni az utolsó pillanatban, igaz a 29. percben Sergio Agüero kapufájánál a City volt a legközelebb a gólhoz.

Sergio Agüerónak nem volt könnyű dolga a Crystal Palace játékosainak a gyűrűjébenForrás: AFP/Glyn Kirk

Gól nem, sérülések azonban voltak az első felvonásban. A fent már említett Agüero Gabriel Jesust váltotta a 23. percben, míg három perccel korábban a hazai csapat változtatott hasonló okból.

A második játékrész már egyértelműen Pep Guardiola csapatáé volt, ám hiába volt a közel 80 százalékos labdabirtoklás, a temérdek próbálkozás, a Crystal Palace védelmét ma nem lehetett feltörni. Sőt, a Crystal Palace előtt volt a győzelem lehetősége is, ám Luka Milivojevic révén tizenegyest hibázott a 91. percben, így a City továbbra is veretlen. 

A Manchester City a 19 győzelme mellett a mások döntetlenjét könyvelhette el a bajnokságban, így sorozatban 18 megnyert Premier League-meccs után maradt ezúttal nyeretlen a Guardiola-csapat.

Premier League, 21. forduló
Crystal Palace-Manchester City 0-0

A Premier League tabellája: