Társoldalunk:

Hiába Sánchez gólja, a West Brom elrontotta az Arsenal szilveszterét

2017.12.31. 19:36

A 2017-es futballévet a West Bromwich Albion és az Arsenal találkozója zárta. A Premier League 21. fordulójának vasárnap esti összecsapásán Alexis Sánchez szabadrúgásgóljára volt válasza a hazai csapatnak, így a City után az Arsenal is botlott.

Alexis Sanchez góljára volt válasza a West BromnakForrás: AFP/Paul Ellis

Hiába birtokolta az első félidőben többet a labdát az Arsenal, a West Brom nem játszott alárendelt szerepet. Bár mindkét oldalon adódtak lehetőségek, gólt egyik csapat sem szerezett. Viszont a vendégek a 37. percben elvesztették Sead Kolasinacot, így főhetett a feje Arséne Wengernek.

A győzelemre nem koccinthatnak a Manchester Citynél

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 21. fordulójában a Crystal Palace vendége volt a Manchester City. A 2017-es év utolsó napján az éllovas megszenvedett a kiesés ellen harcoló londoni csapat otthonában, így Pep Guardiola csapatának ezúttal meg kellett elégednie az egy ponttal (0-0).

A második játékrészben is sokáig úgy tűnt, az év utolsó napján nem esik gól a PL-ben. Ám a 83. percben Alexis Sánchez szabadrúgása törte meg a csendet. Viszont ez a találat sem volt elég az Arsenalnak a három ponthoz: a Calum Chambers kezezése miatt megítélt büntetőt Jay Rodriguez váltotta gólra a 89. percben.

Így mindkét csapatnak meg kellett elégednie az egy ponttal. Az Arsenal immár hat meccs óta veretlen, és legutóbb december 2-án kapott ki a Premier League-ben.

Premier League, 21. forduló

West Brom-Arsenal 1-1 (0-0)

A Premier League tabellája: