A City-sztár koraszülött fia napról napra küzd az életért

fbl Horizontal
Manchester City's Spanish midfielder David Silva reacts to a missed opportunity during the English Premier League football match between Swansea City and Manchester City at The Liberty Stadium in Swansea, south Wales on December 13, 2017. / AFP PHOTO / Geoff CADDICK / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Manchester City világ- és Európa-bajnok középpályása, David Silva családi okokra hivatkozva hagyott ki három bajnoki és egy ligakupa-mérkőzést. Ennél azonban sokkal többről van szó.

David Silva december 13-án a Swansea elleni 4-0-s siker alkalmával lépett pályára, amikor két góllal vette ki a részét a győzelemből. Ezt követően viszont négy mérkőzést is kihagyott, és csak december 23-án a Bournemouth (4-0), majd január 2-án, azaz kedden a Watford elleni 3-1-es siker során húzott szerelést. Most kiderült, hogy mi volt a klub által "családi okok"-nak nevezett indok hátterében.

David Silva Forrás: AFP/Oli Scarff

Silvának az ünnepek előtt született meg a fia, Mateo, azonban a kisfiú koraszülöttként jött világra.

"Szeretném veletek tudatni, hogy megszületett a fiam, Mateo, aki rendkívül korán érkezett, és, aki napról napra küzd az életért az orvosok segítségével - írta az Instagramon, egyúttal köszönetet mondva az őt támogató szurkolóknak, csapattársaknak és a mindenben segítségére lévő klubnak is.

COMUNICADO OFICIAL

A post shared by David Silva (@david21lva) on

"Szabadon dönthet, hogy mikor van velünk, és mikor megy (a kórházba). Szeretne maradni, mert jól érzi itt magát, de a család a legfontosabb dolog az életben" - mondta Pep Guardiola, a Manchester City edzője, hozzátéve: "Nem számít, ha pontokat veszítünk, azért mert ő nincs a pályán. Soha nem fogok rá nyomást gyakorolni emiatt. Néha itt lesz, néha pedig nem, attól függően, hogy a családjának mennyire van rá szüksége."

A City legközelebb január 6-én a Burnley-t fogadja az FA Kupa harmadik fordulójában.