Társoldalunk:

Az év döntetlenjét játszotta az Arsenal és a Chelsea

2018.01.03. 23:00

Végig hatalmas iramú, változatos és izgalmas mérkőzést hozott a londoni Premier League-rangadó, melyen mindkét csapat raklapnyi helyzetet dolgozott és hagyott ki, hogy végül igazságos 2-2-es döntetlen szülessen. 

Az első negyedóra kissé álmos játéka után rákapcsoltak a csapatok, és elkezdétk futószalagon szállítani a helyzeteket, melyek közül a legnagyobbat az egymásra váró Mustafi és Chambers között kiugró Alváro Morata hagyta ki, aki nem csak Petr Cech, de a kapu mellett is elgurította a labdát. A túloldalon Alexis Sánchez sorfalon megpattanó szabadrúgása, illetve mindkét kapufát érintő, közben a gólvonalon végig guruló labdája volt a legveszélyesebb. 

A meccs jelenete: Fabregás egy pillanat alatt leszereli az éppen üvöltözni kezdő Alexis Sánchezt:

A második félidőben aztán a csapatok úgy gondolhatták, hogy a védekezés a gyengék fegyvere, és még a szünet előttnél látottakat is felülmúlva rohamoztak. Helyzet az egyik, majd a másik oldalon, majd a 63. percben egy elé kerülő labdát Jack Wilshere vágott éles szögből a rövid felső sarokba lőtt. Az angol középpályás legutóbb 43 bajnokival korábban, még 2015 májusában tudott gólt szerezni a PL-ben.

De csak négy percig vezettek a hazaiak, mert akkor Hector Bellerin a tizenhatoson belül eltalálta Eden Hazard lábát, a megítélt büntetőt pedig magabiztosan értékesítette a belga támadó.

Az egyenlítés után a mérkőzés is kiegyenlítettebbé vált, Morata kihagyott még egy ziccert, a 84. percben azonban nélküle is megszerezte a vezetést a Chelsea: Davide Zappacosta centerezésére érkezett tökéletes ütemben Marcos Alonso, aki védő létére csatárokat meghazudtoló mozdulattal passzolt Cech kapujába.

Az Arsenal érthetően rákapcsolt, próbálta beszorítani a vendégeket, aminek az lett jutalma, hogy a 93. percben egy kifejelt labdát Bellerin belsővel a hosszú sarokba vágott. Az erőfeszítések azonban mit sem értek volna, ha Morata megnyeri az újabb egy egy elleni párharcát Cech-vel szemben, vagy, ha a kapusról kipattanóból Zappacosta nem a keresztlécet találja telibe.

De így történt, a 3-3-ra végződő Arsenal-Liverpool rangadó után pedig a londoniak újra kárpázatosan jó meccset játszottak.