Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokságban éllovas Paris Saint-Germain 6-1-re győzött a Rennes ellen a Francia Kupában, így bejutott a legjobb 32 csapat közé.

A Paris Saint-Germain negyedóra alatt lerendezte a továbbjutást. A 9. percben Thiago Silva indítása után Kylian Mbappe került ziccerbe, és hat méterről, higgadtan a rövid alsóba lőtt.

A 17. percben Neymar is megvillant. A világ legdrágább játékosát az olasz Marco Verratti hozta kihagyhatatlan helyzetbe, és hét méterről a léc alá lőtt.

A 24. percben eldőlt a mérkőzés. Egy kontratámadás végén Ángel Di Maria érkezett egy balról belőtt labdára, és öt méterről a bal alsó sarokba passzolt.

A lefújás előtt parádés gólt szerzett a PSG. Egy hazai szöglet után a párizsiak hat passzból odaértek a Rennes kapuja elé, majd Mbappe hozta kihagyhatatlan helyzetbe Neymart, aki tíz méterről a kapu jobb oldalába lőtt.

Miután a továbbjutás már eldőlt, a PSG visszavett a tempóból a második félidőre, így a 65. percben szépíteni tudott a Rennes. Egy jobb oldali szöglet után Giovani Lo Celso kezezett a tizenhatoson belül. A megítélt tizenegyest Benjamin Bourigeaud váltotta gólra.

A bekapott gól felpaprikázta a Paris Saint-Germaint. A 74. percben Mbappé átadása után Di Maria bombázott 16 méterről a bal alsó sarokba.

A 75. percben a mérkőzés legjobbja, Kylian Mbappé újra beköszönt. Neymar kiugratásával Di Maria került ziccerbe, lövés helyet a balján érkező tini-támadónak passzolt, aki közelről az üres kapuba lőtt.

Az utolsó negyedórában már nem született több gól, így a Paris Saint-Germain játszi könnyedséggel jutott be a legjobb 32 köze.

Francia Kupa, a legjobb 32 közé jutásért:
Rennes- Paris Saint-Germain 1-6 (0-4)