Társoldalunk:

A Premier League-ben is bevezethetik a videóbírót

2018.01.10. 13:18

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) ügyvezetője szerint sikeres volt a videobírós rendszer (VAR) bemutatkozása, s hamarosan bevezetik a bajnokságban is.

Az FA meg van győződve arról, hogy néhány év múlva azon fogunk mindannyian csodálkozni, hogy tudtunk létezni a VAR nélkül- jelentette ki Martin Glenn, hozzátéve, hogy a szövetség már akkor támogatta a rendszer bevezetését, amikor még a nemzetközi szövetség és annak korábbi elnöke, Sepp Blatter ellenezték azt. Glenn ugyanakkor hozzátette, hogy a rendszernek egy mérkőzésen belül nem szabad túl sokszor beavatkoznia a játékba.
A VAR-t hétfőn, a Brigton-Crystal Palace FA Kupa-mérkőzésen használták először a szigetországban, s rögtön sorsdöntő szerepe volt, ugyanis a rendszert kezelő Neil Swarbrick a felvételek tanulmányozása után adta meg a Brigthon csatárának, Glenn Murray-nek a gólját a hajrában, amivel továbbjutottak a hazaiak.
Nagyon örülök annak, hogy jól működött. A jó hír, hogy a mérkőzésnek meg sem kellett állnia, és kiválóan dolgozott együtt Andre Marriner játékvezető, illetve Neil Swarbrick - hangsúlyozta Glenn.
A VAR-t a német és az olasz bajnokságban már alkalmazzák, s hamarosan döntenek arról, hogy az idei oroszországi világbajnokságon is működjön-e.