Semmi nem dőlt el a Ligakupa londoni derbijén

fbl Horizontal
Arsenal's Nigerian striker Alex Iwobi (L) vies with Chelsea's German defender Antonio Rudiger during the English League Cup semi-final first leg football match between Chelsea and Arsenal at Stamford Bridge in London on January 10, 2018. / AFP PHOTO / Ian KINGTON / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Egy héttel a 2-2-es döntetlent hozó pazar bajnoki után a Ligakupa elődöntőjében találkozott a Chelsea és az Arsenal, ezúttal a Stamford Bridge-en, és ez a meccs korántsem hozott olyan sziporkázó játékot, mint a bajnoki. Komolyabb helyzet is alig volt, a 0-0-s végeredmény pedig inkább az Arsenal számára lehet bíztató a két hét múlva esedékes visszavágóra.

A Chelsea nagyjából a legerősebbnek mondható összeállításban kezdte mérkőzést, a támadásokról a Fábregas, Hazard, Morata triónak kellett gondoskodnia, és a kékek drukkerei csak remélhették, hogy utóbbi jobb napot fog ki, mint hét nappal korábban, amikor több meccsre elegendő ziccert hagyott ki az Emiratesben.

A másik oldalon viszont Arsene Wenger csak a padra ültette le a sajtó által hetente többször is eladott Alexis Sánchezt, amit csak úgy indokolt, hogy nem tud minden döntést megmagyarázni. Mesut Özil pedig a keretbe sem került be ezúttal.

Alexis Sáncheznek (b) nem kellett átöltöznie a kezdő sípszóra Forrás: AFP/Adrian Dennis

Az első komolyabb helyzetre - ha Morata és Lacazette veszélytelen kiugrását nem számítjuk - a 24. percig kellett várni, amikor Victor Moses vállalkozott lövésre, de 15 méterről kapura küldött labdáját másodikra megkaparintotta Ospina. Négy perccel később újra a nigériai középpályás veszélyeztetett, de megint elakadt a labda a kolumbiai kapusban. Ezzel együtt is az első félóra legfontosabb mozzanata az volt, amikor

Martin Atkinson a Ligakupa történetében először alkalmazta a videobírót

– valószínűleg csak a móka kedvéért, mert Chambers lökése és Azpilicueta hátrabukfence nem indokolta a show-t.

A 40. percben Iwobi esett el gyanús körülmények között Moses mellett, a tévében úgy látszott, mintha a hazai játékos eltalálta volna honfitársa talpát, de Atkinson egyeztetve a videós stábbal kifelé ítélt.

A félidőt Fábregas fejese zárta, de a Christensentől érkező labdát nem tudott elé erőt adni a spanyol középpályás, így Ospina a gólvanol ráfeküdhetett.

A második félidő egy Morata-fejessel, egy ígéretes helyről pocsékul elvégzett Marcos Alonso-szabadrúgással, és fokozódó Chelsea-nyomással kezdődött. Ennek nyomán Morata egy újabb kiugrás végén szinte az alapvonalról találta el a kapufát, de a 60. percben az Arsenal is eljutott Curtois kapujáig, még, ha igazi gólveszély nem is volt a támadásban.

A 65. percben beállt Alexis Sánchez, akit mérsékelt zúgolódás fogadott, nem biztos, hogy a hazai drukkerek részéről. A 75. percben Willian egy erős és pontos lövéssel tornáztatta meg Ospinát, a másik oldalon pedig Sánchez és a korábban pályára lépő Elneny mutatott aktivitást a hajrá perceiben.

Martin Atkinson sokat szerepelt, de nem hibázott Forrás: AFP/Ian Kington

A 87. percben még Welbeck szerelése és Fábregas esése hozott némi izgalmat, ami után

a videobíróval egyeztetve újra csak továbbot mutatott Atkinson,

és miután az öt perc hosszabbítás sem hozott gólt, maradt a 0-0. A két csapat sorozatban a negyedik alkalommal játszott döntetlent egymással.

Visszavágó január 24-én az Arsenal otthonában, az Emirates Stadionban.