Társoldalunk:

Lukakut nem a vudu csábította el az Evertontól

2018.01.11. 09:27

Romelu Lukaku, a Manchester United belga csatára jogi lépéseket helyezett kilátásba, miután korábbi klubja, az Everton tulajdonosa azzal vádolta, hogy vudu varázslatnak engedve hagyta el a liverpooli klubot.

Az Everton tulajdonosa, Farhad Moshiri talán elkeserédésében állhatott elő a képtelen sztorival a liverpooli klub részvényeseinek közgyűlésén, amikor azt kérdezték tőle, hogy engedhették el Romelu Lukakut anélkül, hogy gondoskodtak volna a megfelelő pótlásáról (érkezett ugyan a Manchester Unitedtől Wayne Rooney, de a 32 éves csatár már nem az a játékos, aki akár két-három éve is volt).

"Két nyarat vesztegettem el arra, hogy Romelut a klubnál tartsam - mondta Moshiri. - Első ízben három hónapot töltöttem a menedzserével, az édesnyajával és a családjával, hogy rábírjam a hosszabbításra. Tavaly nyáron pedig jobb ajánlatot tettünk neki, mint a Chelsea, minden kérését teljesítettük, de ő a Chelsea-ben akart játszani."

A tulajdonos szerint aztán csak sikerült mindenben megegyezni, és már az aláírásra gyűltek össze a felek, amikor megtörtént a váratlan.

Romelu Lukaku elhatárolódik a vudutólForrás: AFP/Lindsey Parnaby

"Romelu felhívta az anyját, majd azt mondta, hogy valamilyen zarándoklaton volt Afrikában vagy hol, és egy vudu üzenetet kapott, amiben az állt, hogy a Chelsea-be kell igazolnia."

Lukaku viszont mégsem hallgatott a varázsszóra, mert korábbi klubja (2011 és 2014 között volt a londoniak kötelékében, akik előbb a West Bromnak, majd az Evertonnak adták kölcsön) helyett végül a Manchester Unitedbe igazolt. Most pedig kész beperelni korábbi munkáltatóját.

"A döntésének semmi köze nem volt a vuduhoz. Mélyen katolikus, aki ávol tartja magát az ilyen hiedelmektől. Egyszerűen arról volt szó, hogy nem hitt Moshiri úr elképzeléseiben, ezért nem hosszabbított a klubbal. Készek vagyunk jogi lépéseket tenni a Moshiri úr kijelentéseivel kapcsolatban" - szögezte le a csatár képviselője.