Társoldalunk:

Jürgen Klopp őszintén beszélt a Coutinho-ügyről

2018.01.12. 17:40

Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője szerint nem volt más választásuk, mint eladni a Barcelonának egyik legjobb labdarúgójukat, Philippe Coutinhót.

"Az utolsó pillanatig mindent megtettünk azért, hogy Phil nálunk maradjon, de végül nem volt más opciónk, mint elengedni" - fogalmazott a német szakember csapata pénteki sajtótájékoztatóján.

Azt mondta, hogy a 25 éves támadó középpályás álma volt, hogy a Barcelona játékosa legyen, és bár a végsőkig győzködték, harcoltak érte, azt nem akarta, hogy az idény második felében csalódottan maradjon a Liverpoolnál.

Coutinho Jürgen Klopp érkezése után kivirágzott, de a jövőben már a Barcelona aszurkolóinak szerezhet örömetForrás: AFP/Paul Ellis

Ha valakinek csalódottnak vagy mérgesnek kellene lennie az átigazolással kapcsolatban, az én vagyok, de kihoztuk az üzletből a maximumot" - utalt Klopp arra, hogy 120 millió eurós vételárával, ami a bónuszokkal 160 millióra nőhet, a futballtörténelem harmadik legdrágább játékosa lett a brazil.

"Nem tervezünk pánikszerűen új embert szerződtetni a helyére, mert fantasztikus labdarúgóink vannak a keretben. Nekik kell előrébb lépniük" - jelentette ki a vezetőedző.

A Liverpool huszonkét forduló után a Premier League negyedik helyén áll, vasárnap pedig a veretlenül listavezető Manchester Cityt fogadja az Anfield Roadon.