Társoldalunk:

Megvan Guardiola újabb Premier League-rekordja

2018.01.12. 13:20

Sorozatban negyedik alkalommal választották a Premier League-ben a hónap edzőjének Pep Guardiolát. A bajnokság 26 éves történetében még nem volt példa ilyenre.

Szeptember, október és november után decemberben is Pep Guardiolát, a Manchester City katalán menedzserét választották a hónap legjobbjának a Premier League-ben. Ez új rekordnak számít korábban senkinek sem sikerült ez a bravúr, még olyan a bajnokságban húsz (vagy még több) évet lehúzó nagyságoknak sem, mint Sir Alex Ferguson vagy Arsene Wenger.

A Manchester City honlapján közzétett hír szerint decemberben a kék-fehérek hét bajnokit nyertek, majd egyszer ikszeltek (az év utolsó napján a Crystal Palace-szal), ami egy szintén ligarekordnak számító 18 győzelemből álló menetelésnek vetett véget. A csapat csak egyszer, a Bajnokok Ligájában kapott ki, a Sakhtar Donyeck elleni tétnélküli idegenbeli csoportmérkőzésen.

A city a kilenc meccsen 19 gólt szerzett és négyet kapott, miközben legyőzte a Tottenham Hotspursr, a West Ham Uniteder, a Bournemouth-t, a Newcastle-t, a Swansea-t, a Leicester Cityt és főleg a városi rivális Manchester Unitedet is.

A hónap menedzsere díj örökranglistáját 27 győzelemmel Sir Alex vezeti, a második Arsene Wengernek 15 elsőség jutott, míg a harmadik helyen David Moyes áll tíz sikerrel. Guardiolának ez volt az ötödik elismerése. Előtte sorozatban háromszor szinté egy külföldi edző tudott győzni: Antonio Conte az előző szezonban a bajnoki címig menetelő Chelsea élén gyűjtötte az elismeréseket.