Először nézhettek a helyszínen focimeccset nők Szaúd-Arábiában

Szaúd-Arábia
Dzsidda, 2018. január 12. Nők először nézhetnek meg a helyszínen egy labdarúgó-mérkőzést a dzsiddai Abdalláh Király Stadionban 2018. január 12-én. A szaúdi első osztályban szereplő al-Ahli és al-Batin bajnoki mérkőzésének jutott a történelmi szerep, hogy a muzulmán királyságban először nők jelenlétében játszották le. (MTI/EPA)
Vágólapra másolva!
Az ország történetében először nők is bemehettek a stadionba szurkolni egy labdarúgó-mérkőzésen Szaúd-Arábiában.

A helyi média olyan fotókat közölt, amelyen zöld-fehér sálat a nyakuk köré tekerő, amúgy a szokásos fekete, földig érő leplet és fátylat viselő nők ülnek a dzsiddai Abdalláh Király Stadion lelátóján, az élvonalbeli al-Ahli és al-Batin bajnoki mérkőzésén.

Először voltak nők is a stadionban Forrás: MTI/EPA/-------------------

A muzulmán királyság sportügyekért felelős hatósága már korábban közölte, hogy három arénát készítenek elő a női drukkerek érkezésére - a következő napokban még a fővárosban, Rijádban, valamint Dammámban mehetnek be a nők is a találkozóra. A péntek esti meccsen a stadion felső lelátóján egy 14 ezres részt tettek - a megfogalmazásuk szerint - családbaráttá, és egy helyi újság szerint elővételben legalább 1200 családi jegy kelt el.

A stadionok megnyitása a nők előtt a társadalmi reformok egyike a konzervatív országban. Idén nyártól például már autót is vezethetnek egyedül.

A pénteki meccset egyébként az al-Ahli nyerte 5-0-ra, de az interneten az egyik felhasználó az eredmény alá azt is kiírta, hogy "nők-férfiak 1-0".