Társoldalunk:

Ez már tényleg ciki: hazai pályán kapott ki a Real

2018.01.13. 18:11

A Real Madrid hazai pályán 1–0-ás vereséget szenvedett a Villarrealtól a spanyol bajnokság 19. fordulójában.

Zidane kivételesen tizenegy játékossal állt fel, az egész szezonban emberhátrányként funkcionáló Benzema ugyanis sérülés miatt kimaradt a keretből. Ronaldo mellett így Bale volt a másik csatár, mögöttük Isco irányított.

Ronaldo sem értette mi történikForrás: AFP/Gabriel Bouys

Volt is kraft a Real támadásaiban. A Villarreal az egyik legnehezebben feltörhető csapat a ligában, most azonban a Bonerával súlyosbított védelem többször is kihagyott, így csak a Football Managerből ismerős Asenjón múlt, hogy nem volt közte három-négy a szünetre. Marcelónak és Ronaldónak is volt egy-egy ígéretes bombája,a portugál egyszer a kapufát is eltalálta, a 45. percben pedig négy méterről lőtt kapura, de Asenjo abba is belevetődött.

A Villarreal egy pontra megközelítette a madridiakatForrás: AFP/Gabriel Bouys

Az elmúlt hetek eredményei miatt égett a gyep a Real-játékosok lábai alatt, de a nagy erőlködés nem párosult hatékonysággal. Asenjónak jóval könnyebb dolga volt, mint az első félidőben, ráadásul a hazaiaknak már hátrafelé is figyelniük kellett, mivel a Villarreal egyre gyakrabban jutott el Navas kapujáig.

Ronaldóval együtt a Real is eltűnt az utolsó negyedórára (a portugálnak hat labdaérintése volt a 75. perc után), a szélről vaktában beívelt labdákon kívül nem volt más Zidane-ék repertoáljában.És a java még csak ezután jött: az egyik vendég kontra végén Fornáls gólt rúgott.0–1, teljes döbbenet a Bernabéuban.

A Real zsinórban harmadik bajnokiján maradt nyeretlen.Fél év alatt 22 pontot szórt el a csapat, többet, mint a teljes tavalyi szezonban.Nem kérdés, Zidane alatt megremegett a kispad. De vajon mikor fogy el Florentino Perez elnök türelme?