Társoldalunk:

Szalai Ádám szerint kevés itthon a tehetséges focista

2018.01.13. 13:07

Hosszú interjút készített a Kicker.de német szaklap Szalai Ádámmal. A német élvonalban szereplő Hoffenheim magyar válogatott játékosát a magyar futballról is kérdezték, ő pedig őszintén elmondta, miben látja a probléma gyökerét.

A kérdésre, hogy a 2016-os Eb-n mutatott meglepetés-szereplés után a világbajnoki selejtezőkön miért nem tudott bizonyítani a csapat, Szalai így válaszolt: 

Portugáliától és Svájctól ki lehet kapni, de voltak olyan vereségeink, amiket nem lett volna szabad megengednünk magunknak. Évek óta ugyanaz a probléma a magyar focival: túl kevés az igazán tehetséges játékos a bajnokságban."

A Bundesligában játszó magyar csatár szerint ennek nem a kevés pénz az oka. 

Szalai szerint a pénz már nem gond a magyar focibanFotó: Polyák Attila - Origo

 "Jól finanszírozzák a sportágat, de kevés a tehetség. Nem véletlen, hogy a nemzeti csapatnak külföldi edzőkre van szüksége."   

Arról, hogy mihez kezd majd karrierje végeztével, kipróbálja-e az edzői munkát, a magyar játékos nem tudott egyértelmű választ adni.

"Nagyon tisztelem az edzői munkát, és nem tudom, hogy képes lennék-e rá. Az egyéniségek kezelése, reggeltől-estig a játékosaimmal foglalkozni rendkívül kimerítő lehet. Soha nem mondom azt, hogy soha, de nem tudom, lenne-e mindehhez türelmem. Mindenesetre érdekes lenne" - mondta a Kickernek adott interjújában.