Vágólapra másolva!
Ahogy azt korábban jeleztük, a Nantes-Paris Saint-Germain francia bajnoki-mérkőzés 90. percében Diego Carlos, a hazaiak játékosa sprintelés közben meglökte az útjában álló Tony Chapron játékvezetőt. Erre a bíró a földön fekve megrúgta a brazilt, majd kiállította. Az esetet követően a francia szövetség bírói testülete azonnal visszavonta Chapron jelölését a 21. fordulóban sorra kerülő Angers-Troyes mérkőzésre, majd később kilenc hónap eltiltással sújtotta.

Tony Chapron játékvezetőnek nem ez volt az első emlékezetes megmozdulása a francia bajnokságban. A törlesztő játékvezető korábban megpróbált borsot törni Zlatan Ibrahimovic orra alá is.

2015. március 20-án a Paris Saint-Germain a svéd világsztár mesterhármasának köszönhetően 3-1-re legyőzte a Lorient-t. A lefújást követően Ibra el akarta kérni a labdát a játékvezetőtől, hogy aláírathassa társaival és eltehesse emlékbe, azonban Chapron kötélnek állt, és nem engedett.

Közölte Ibrával, hogy azt majd ő eldönti, kihez kerül a labda.

Az akkor még a Paris Saint-Germainben futballozó világsztár szúrós tekintettel, válogatott szitkokat szórt a szívtelen játékvezetőre, aki később megenyhült és az öltözőfolyosón már hajlandó volt megszabadulni a meccslabdától.

For those of you who are wondering where the ball is...

IAmZlatan (@iamzlatanibrahimovic) által megosztott bejegyzés,

Chapron minden bizonnyal a Nantes-PSG összecsapáson dirigált utoljára.

A 49 éves játékvezető az idény végén mindenképpen visszavonult volna. Márpedig a kilenchónapos eltiltásával ezt a szövetség most előre hozta neki.