A világ legjobb edzői sem érnek fel Guardiolához

Manchester City, Guardiola
Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola (C) gestures during the English Premier League football match between Manchester City and Tottenham Hotspur at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on December 16, 2017. / AFP PHOTO / Oli SCARFF / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Premier League 23. fordulójában a Manchester City 4–3-ra kikapott a Liverpooltól, ezzel megszakadt bajnoki veretlensége. A dolognak volt egy másik érdekessége is: Jürgen Klopp ötödször győzte le Pep Guardiolát, többször, mint bárki más a futballban.

Guardiola már a Barcelonánál és a Bayern Münchennél is a világ legjobb edzői ellen meccselt hétről hétre, de különösen igaz ez, amióta a Manchester Citynél dolgozik. Mégis, alig akad valaki, akinek pozitív a mérlege ellene.

Klopp is hiába nyert ötször, ugyanennyiszer ki is kapott tőle, egy döntetlen mellett.

Guardiolát még a legjobbak is alig-alig bírják legyőzni Forrás: AFP/Oli Scarff

Guardiola eddig 163 edző ellen játszott, de közülük csak 37-en vannak, akik legalább egyszer legyőzték őt. Ha tovább szűkítjük a kört, még durvább a helyzet: a 37-ből csak tíz olyan van, aki kétszer is megverte. Antonio Conte, Luis Enrique, Mauricio Pochettino, Manuel Pellegrini és Dieter Hecking neve nem meglepő, a mindössze 43 éves Markus Weinzierlé viszont igen:

ő az Augsburg edzőjeként nyert kétszer ellene.

Arséne Wenger és José Mourinho három-három sikernél jár.

Az egyetlen edző, aki százszázalékos Guardiola ellen, az Carlo Ancelotti. Az olasz edző a 2013/2014-es Bajnokok Ligája elődöntőjében oda-vissza megverte Pep Bayernjét, ráadásul gólt sem kapott: az 1–0-s madridi meccs után a Real 4–0-ra nyert idegenben.