Vért izzadva jutott tovább a Chelsea az FA-kupában

Chelsea, Norwich
Chelsea's Belgian midfielder Eden Hazard walks to take his penalty during the FA Cup third round replay football match between Chelsea and Norwich City at Stamford Bridge in London on January 17, 2018. / AFP PHOTO / Adrian DENNIS / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az FA-kupa szerda esti megismételt mérkőzésén a legjobb 32 közé jutás volt a tét a Chelsea-Norwich találkozón. A másodosztályú alakulat a Stamford Bridge-en is megnehezítette az előző kiírásban ezüstéremig jutó londoniak dolgát és kishíján bombameglepetést okozott.

Az első félidőben nem igazán történt említésre méltó esemény, az 55. percben aztán Michy Batshuayi révén megtörte a gólcsendet a Chelsea, a belga támadó Kenedy átadását juttatta a kapuba.

A folytatásban a vendégek mindent egy lapra feltéve támadtak, a fellazult védelem ellen viszont Antonio Conte csapatának is könnyeb dolga volt. És bár a Chelsea nevéhez fűzödtek a nagyobb lehetőségek, a második gólt nem tudták megszerezni a hajrára már Moratával rohamozó hazaiak. Törvényszerű volt, hogy a futball büntetni fog, a 94. percben Lewis csodálatos fejese után egalizált a másodosztályú Norwich, így jöhetett a 2x15 perces hosszabbítás.

A ráadásban említésre méltó dolog nem történt - hacsak nem Pedro és Morata második sárga lapja, mely után a két spanyol a kiállítás sorsára jutott, így a Chelsea kilenc emberrel fejezte be a mérkőzést.

Jöhettek a büntetők, ahol a vendégek első rúgója, Oliveira hibázott, ez pedig döntőnek bizonyult, a Kékek játékosai közül ugyanis mindenki belőtte a maga 11-esét.

A Chelsea tehát, ha nehezen is, de továbbjutott, a következő körben a Newcastle csapatát fogadja.

Ami az este másik két mérkőzését illeti, a Swansea 2-1-re verte a Wolverhamptont, az élvonalbeli Bournemouth viszont meglepően simán, 3-0-ra kapott ki a másodosztályú Wigan vendégeként.