Társoldalunk:

Vért izzadva jutott tovább a Chelsea az FA-kupában

2018.01.18. 07:52

Az FA-kupa szerda esti megismételt mérkőzésén a legjobb 32 közé jutás volt a tét a Chelsea-Norwich találkozón. A másodosztályú alakulat a Stamford Bridge-en is megnehezítette az előző kiírásban ezüstéremig jutó londoniak dolgát és kishíján bombameglepetést okozott.

Az első félidőben nem igazán történt említésre méltó esemény, az 55. percben aztán Michy Batshuayi révén megtörte a gólcsendet a Chelsea, a belga támadó Kenedy átadását juttatta a kapuba.

A folytatásban a vendégek mindent egy lapra feltéve támadtak, a fellazult védelem ellen viszont Antonio Conte csapatának is könnyeb dolga volt. És bár a Chelsea nevéhez fűzödtek a nagyobb lehetőségek, a második gólt nem tudták megszerezni a hajrára már Moratával rohamozó hazaiak. Törvényszerű volt, hogy a futball büntetni fog, a 94. percben Lewis csodálatos fejese után egalizált a másodosztályú Norwich, így jöhetett a 2x15 perces hosszabbítás.

A ráadásban említésre méltó dolog nem történt - hacsak nem Pedro és Morata második sárga lapja, mely után a két spanyol a kiállítás sorsára jutott, így a Chelsea kilenc emberrel fejezte be a mérkőzést.

Jöhettek a büntetők, ahol a vendégek első rúgója, Oliveira hibázott, ez pedig döntőnek bizonyult, a Kékek játékosai közül ugyanis mindenki belőtte a maga 11-esét.

A Chelsea tehát, ha nehezen is, de továbbjutott, a következő körben a Newcastle csapatát fogadja.

Ami az este másik két mérkőzését illeti, a Swansea 2-1-re verte a Wolverhamptont, az élvonalbeli Bournemouth viszont meglepően simán, 3-0-ra kapott ki a másodosztályú Wigan vendégeként.