Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Southampton FC pocsék szezont produkál. A Szentek 23 mérkőzésből csak négyet tudtak megnyerni, és csak egy pont választja el őket a kiesőhelytől. A Soton gyengélkedése jó pár szurkolónál kiverte a biztosítékot. A legdühösebb egy tizenkét éves kislány, a Winchester Flyersben focizó Brooke Slatcher, aki nagy felháborodásában olyan levelet írt a csapat menedzserének, az argentin Mauricio Pellegrinónak, amit az biztosan nem tesz ki az ablakba.

Brooke élete álma volt, hogy bérlete legyen a Southampton mérkőzéseire. Augusztusban, a szülinapján teljesült is ez a kívánsága, azonban hamar rá kellett jönnie, hogy az álmok olykor rémálommá válnak, ugyanis a Soton sorra bukta el a pontokat.

A 12 éves Brooke Slatcher alaposan kiosztotta Mauricio Pellegrinót Forrás: dailyecho.co.uk

Brooke Slatchernél idén januárban telt be a pohár, amikor a Crystal Palace elleni vereség után levélben kérte számon Mauricio Pellegrinót, amiért nem motiválja kellően a játékosait, és mert nem hajlandó támadófutballt játszatni.

„Kedves Mauricio Pellegrino!

Azért írok, mert rendkívül frusztrál, hogy sorra veszítjük el a mérőzéseket. Mindig is szerettem volna bérletet, amelyet ebben az szezonban meg is kaptam. Az elején rendkívül izgatott lettem, de mostanra már úgy érzem, csak az időmet vesztegetem arra, hogy azt kell néznem, hogy a csapatom veszít.

Ugyanaz történik minden egyes mérkőzésen. Az Arsenal ellen is vezettünk egy nullára, majd visszaálltunk védekezni, és hagytuk, hogy addig passzolgassanak a térfelünkön, amíg gólt nem szereztek.

A Crystal Palace ellen - hála a kedvenc játékosomnak, Shane Longnak - szintén megszereztük a vezetést, de utána csak a védekezésre koncentráltunk, és persze sikerült is egyenlíteniük. Nyomást kellene gyakorolnunk a másik csapatra, ahelyett, hogy az egygólos előnyt védenénk.

Miért nem lehet két csatárral játszani? Miért nem kezdett Charlie Austin?

Mauricio Pellegrinóval a kiesés ellen küzd a Southampton Forrás: NurPhoto/Kieran Galvin/NurPhoto/Kieran Galvin

Úgy értem, mi az ördögöt csinálunk egy ilyen fontos meccsen, ahol feljöhetnénk a 12. helyre, de magának és a játékosoknak ez mindegy. Továbbra is megkapják a fizetésüket, de mi szurkolók csak a pénzünket vesztegetjük.

Az a feladatod, hogy motiváld a játékosokat, és reményt adj a szurkolóknak, akik kezdenek belefáradni abba, hogy azt kell látniuk, hogy a csapatuk nem akar győzni.

Ahelyett, hogy pazaroljuk a pénzünket nevenincs játékosokra, olyanokra kellenek költeni, akikről tudjuk, hogy jók.

Ha ezt a levelet elolvastad, szeretném, ha válaszolnál, és látni akarom a javulást.

Köszönöm, Brooke Slatcher.

Utóirat: Ha én ugyanolyan hozzáállással játszottam volna, mint itt néhányan, engem biztosan lecseréltek volna.

Utóutóirat: Írtam volna többet is, de túlságosan dühös voltam."