Társoldalunk:

Hazard vezérletével gálázott a Chelsea

2018.01.20. 15:39

A Premier League 24. fordulójának nyitómeccsén az utóbbi hetekben a gólszerzéssel hadilábon álló Chelsea a vártnál sokkal könnyebben, 4-0-ra nyert az újonc Brighton otthonában és pontszámban beérte a tabellán második Manchester Unitedet.

Antonio Conte bizakodhatott a találkozót megelőzően, hiszen az élvonalba frissen feljutó csapatok ellen nagyszerű mérleggel rendelkezik, kilenc meccséből egyet adott döntetlenre, az összes többit megnyerte. 

Korán eldőlt, hogy ezúttal sem kell túlzottan izgulnia, hiszen Hazard és Willian góljaival már a 6. percben 2-0-ra vezetett a címvédő. A folytatásban bár próbálkozott a hazai alakulat, nem jött össze a szépítés, a londoniak őrizték kétgólos előnyüket.

A Chelsea és Hazard is remekelt az újonc Brighton ellenForrás: AFP/Glyn Kirk

A második játékrészben sem változott a játék képe, a főként kontrákra berendezkedő Chelsea hátul viszonylag könnyedén hatástalanította a brightoni próbálkozásokat, ellentámadásai pedig rendre gólveszélyt hordoztak magukban. 

Hazard révén ennek a 77. percben lett meg az eredménye, a belga nagyszerű egyéni villanás után szerezte meg második találatát és tett pontot végleg a mérkőzésre. A végeredményt Victor Moses állította be a 89. minutumban, aki a fiatal Charly Musonda nagyszerű átadását váltotta gólra.

A vártnál tehát sokkal könnyeben hozta a kötelezőt a bajnok és pontszámban beérte a tabellán második helyen álló Manchester Unitedet, igaz Mourinho alakulata 16.00 órától lép pályára és egy esetleges Burnleyben aratott diadallal visszaállíthatja a három egységnyi különbséget.

Eden Hazard a találkozó végén emberi nagyságáról is tanúbizonyságot tett, egy fiatal hazai szurkoló A4-es papíron kérlelte a Chelsea klasszisát, adja neki a mezét. A belga támadó a jelek szerint olvasta a feliratot, a lefújást követően ugyanis kiszaladt a fiúhoz és eleget tett a kérésének, alighanem örök élményt okozva a gyermeknek.