Társoldalunk:

Agüero mesterhármasával győzött a ManCity

2018.01.20. 20:39

A listavezető Manchester City Agüero három góljának köszönhetően 3-1-re verte a Newcastle United csapatát a Premier League 24. fordulójában, így visszaállította az üldözőkkel szemben a játéknap előtt meglévő 12 pontnyi különbséget.

Bár a mérkőzés első komoly helyzete a vendégek előtt adódott, a folytatásban szinte egykapuzott az éllovas és csak idő kérdése volt, mikor szerzi meg a vezetést. A 34. percben jött el a pillanat, ekkor az ügyeletes gólpasszkirály, Kevin de Bruyne varázsolta Agüero fejére a labdát, aki nem hibázott. A belgának ez volt a 10. asszisztja a PL-ben, mellyel vezeti ezt az összevetést.

A 63. minutumban az argentin támadó a Sterling buktatásáért megítélt büntetőt is gólra váltotta, ekkor alighanem mindenki elkönyvelte, hogy a City simán nyeri a találkozót.

Négy perccel később azonban gyakorlatilag a semmiből jöttek vissza a Szarkák reményei, egy kontratámadás végén Murphy oldott meg elegánsan egy ziccert és szépített.

Hogy ne legyen izgalmas a hajrá, arról a 83. percben a mérkőzés embere, Agüero gondoskodott, bár harmadik gólja előtt Leroy Sané bohócot csinált a Newcastle komplett védelméből, így elévülhetetlen érdemei voltak a találatban.

3-1-es győzelmével a City előnye ismét 12 pont a tabellán a második Manchester United előtt.

Premier League, 24. forduló:
Manchester City-Newcastle United 3-1 (1-0)
Arsenal-Crystal Palace 4-1 (4-0)
Burnley-Manchester United 0-1 (0-0)
Everton-West Bromwich Albion 1-1 (0-1)
Leicester City-Watford 2-0 (1-0)
Stoke City-Huddersfield 2-0 (0-0)
West Ham United-Bournemouth 1-1 (0-0)
Brighton-Chelsea 0-4 (0-2)