Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 22. fordulójának rangadóján az éllovas Paris Saint-Germain 2-1-re kikapott az Olympique Lyon otthonában. 

A világ legdrágább játékosa, a brazil Neymar a Dijon elleni mesternégyese után combsérülés miatt kihagyta az összecsapást. Lehet, hogy a hiányát megérezték a párizsiak, mert megilletődve kezdték a mérkőzést. Az Olympique Lyon már a 2. percben megszerezte a vezetést. Nabil Fekir tréfálta meg a PSG kapusát egy ravasz oldalszabadrúgással. Alphonse Areola beadásra számított, ezért jócskán kimozdult a gólvonalról. Ezt kihasználva, a Lyon támadója a rövid felsőbe csavart.

A Paris Saint-Germain legutóbb 2007 májusában, a Nice ellen kapott ilyen korai gólt a Ligue 1-ben.

Fekirnek ez volt a harmadik szabadrúgás gólja az idei szezonban. Ez a legtöbb az öt európai top ligát tekintve.

A 8. percben egyenlíthetett volna a vendégcsapat. A Lyon kapusa, Anthony Lopes elhagyta a tizenhatos területét, és rossz helyre fejelte a labdát. Az érkező Edinson Cavani a félpályáról azonnal kapura lőtt, de a kísérlete pár centivel célt tévesztett. A 30. percben újabb csapás érte a PSG-t. Marco Verratti hosszú indítására Kylian Mbappé startolt rá, azonban a kapujából kivetődő Lopes letarolta a fiatal támadót, akit hárompercnyi ápolás után hordágyon vittek le a pályáról.

A lefújás előtt a semmiből jött a párizsiak egyenlítő gólja.

Dani Alves jobb oldali beadását a balhátvéd, Layvin Kurzawa 13 méterről ráfordulásból, iszonyatos erővel zúdította be a léc alá.

A fordulás után támadásban maradt a PSG, de Dani Alves az 59. percben nehéz helyzetbe hozta a csapatát. A jobb hátvéd egy hátulról történő becsúszás után sárga lapos figyelmeztetésben részesült volna, azonban hevesen letámadta a játékvezetőt, aki gondolkodás nélkül az öltözőbe küldte a magáról megfeledkezett brazilt.

A veterán hátvédet legutóbb 2015 márciusban, még a Barcelona játékosaként állították ki a Rayo Vallecano elleni összecsapáson.

Az utolsó fél órában a Lyon irányította a játékot. A Paris Saint-Germain nem vállalt fölösleges kockázatot, hiszen kilenc pont előnnyel vezette a tabellát az Olympique Marseille előtt.

A slusszpoén a 94. percben jött, amikor a csereként érkező Memphis Depay 19 méterről óriási bombagólt ragasztott a jobb felső sarokba.

Győzelmével a Lyon feljött a második helyre, megelőzve a Marseille-t és a Monacót.

Ligue 1, 19. forduló
Olympique Lyon- Paris Saint-Germain 2-1 (1-1)