Társoldalunk:

Tíz perc, három gól, sima Barca-győzelem

2018.01.21. 22:40

A Barcelona idegenben 5–0-ra verte a Real Betist a spanyol bajnokság 20. fordulójában. Messiék előnye már 11 pont a második Atlético Madrid előtt.

A két csapat sokáig csak kóstolgatta egymást, kockázatot vállalni egyik sem mert. A sakkmániás Quique Setién Betise nem húzta be fülét-farkát, csak mert a Barca volt az ellenfél: ha kellett letámadott, ha kellett, visszazárt, a legkevésbé sem engedte kibontakozni ellenfelét. Nem is csoda, hogy az amúgy mindig nyugodt Valverde idegesen járkált az oldalvonal mellett.

Nincs Barca-meccs Messi gól(ok) nélkülForrás: AFP/Cristina Quicler

A Betis egy órán keresztül tudta játszani ezt a focit, utána a Barca fokozta a nyomást, éstíz perc leforgása alatt, Rakitic, Messi és Suárez góljával eldöntötte a meccset.A hajrában Messi és Suárez lőtt még egyet-egyet. A Betis talán a legszórakoztatóbb csapat a ligában, de a látványos támadójáték mellé botrányos védekezés párosul, és ez a Barca ellen meg is mutatkozott, nevetséges gólokat kaptak.

Nem mintha a Barcának nagyon kéne hátrafelé tekintgetnie, de mivel a második Atlético Madrid, és a harmadik Valencia is botlott a fordulóban, már 11, illetve 14 pont az előnye a tabellán.