Társoldalunk:

A Deportivo felhúzta a Realt, 7-1 lett a vége

2018.01.21. 18:09

Három nyeretlen bajnoki után a Real Madrid hazai pályán 7–1-re kiütötte a Deportivót a La Liga 20. fordulójában. A madridiaknál Bale, Ronaldo és Nacho is duplázott.

Az elmúlt hetek eredményei miatt volt nyomás rendesen Ronaldóék vállán, és ezt csak tovább tetézte, hogy az amúgy színtelen szagtalan Depor 20 perc után megszerezte a vezetést. Még mielőtt előkerültek volna a fehér zsebkendők a Bernabéuban, jött az egyenlítés, de onnan, ahonnan valószínűleg a legkevésbé várta mindenki: a sérült Ramos helyett beugró Nachótól.

Bale góljával fordított a RealForrás: DPPI/Benjamin Cremel

A győzelmet Bale szállította, aki előbb kirúgta a jobb felsőt, majd Kroos szögletéből fejelt gólt. A walesi hat bajnoki gólnál jár (ebből ötöt 2018-ban szerzett), amivel jelenleg holtversenyben vezeti a házi góllövőlistát. A vicc az egészben, hogy csak az idei szezonban háromszor volt már sérült.

Az utolsó 20 percre teljesen szétesett a Depor, így a saját közönsége előtt biztonyítani akaró Realnak nem okozott gondot még négyet berámolni (Modric, Ronaldo 2, Nacho). Ronaldónak kellettek is a gólok, különben az egyetlen emlékezetes megmozdulása az lett volna, ahogy Bale első gólja előtt hanyatt vágja magát egy tizenegyes reményében:

A meccs összefoglalója:

A Real nem is időzíthette volna jobban az újabb győzelmet: mindkét közvetlen riválisa botlott a fordulóban. Az Atlético hazai pályán csak 1–1-es döntetlent játszott a Gironával, a Valencia pedig 2–1-re kikapott a Las Palmastól.