Hiába Griezmann csodagólja, az Atlético kizúgott a kupából

Sevilla
Sevilla's Argentinian midfielder Ever Banega (L) celebrates with Sevilla's Spanish defender Sergio Escudero after scoring a goal during the Spanish 'Copa del Rey' (King's cup) quarter-final second leg football match between Sevilla FC and Club Atletico de Madrid at the Ramon Sanchez Pizjuan stadium in Sevilla on January 23, 2018. / AFP PHOTO / CRISTINA QUICLER
Vágólapra másolva!
A Sevilla hazai pályán 3–1-re győzött az Atlético Madrid ellen, így 5–2-es összesítéssel bejutott a spanyol Király-kupa elődöntőjébe.

Az első meccsen Costa góljával az Atlético szerzett vezetést, az utolsó tíz percben azonban fordított a Sevilla. Simeone így a hétvégi, Girona elleni bajnokin pihentette néhány játékosát, ráadásul Griezmannt és Costát idő előtt lecserélte, amire rá is fázott a csapat.

Banega góljával végleg elszálltak az Atlético esélyei Forrás: AFP/Cristina Quicler

Majd a Sevilla ellen, gondolhatta. Ha, így volt, akkor gyorsan újra kellett gondolnia a tervet,

a Sevilla ugyanis már a 25. másodpercben (!) megszerezte a vezetést.

Griezmann egy óriási góllal hamar egyenlített, így visszajöttek az Atlético esélyei, de közvetlenül a második félidő elején el is szálltak: a bíró tizenegyest ítélt a hazaiaknak, amit Banega berúgott, 2–1. A hátralévő időben Sarabia is lőtt egyet, így a Sevilla 5–2-es összesítéssel jutott az elődöntőbe.

Ha Montella a bajnokságban még nem is igazán vette fel a ritmust, az mindenképp figyelemre méltó, hogy ilyen könnyen elintézte az Atléticót.

A meccs összefoglalója: