Neymar nélkül megizzadt a kupában a PSG

Marcus Thuram, PSG
Guingamp's French forward Marcus Thuram (C) vies for the ball with Paris Saint-Germain's French midfielder Adrien Rabiot (R) and Paris Saint-Germain's French defender Presnel Kimpembe (L) during the French Cup round of 16 football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Guingamp (EAG) at the Parc des Princes stadium in Paris on January 24, 2018. / AFP PHOTO / CHARLY TRIBALLEAU
Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain hazai pályán 4-2-re legyőzte a Guingamp csapatát és bejutott a legjobb nyolc közé a Francia Kupában. A félelmetes párizsi támadótrióból ketten is hiányoztak, így pedig nem volt annyira olajozott a fővárosi gépezet.

A 25. percben úgy tűnt, hogy ez egy sima meccs lesz a sérülés miatt a brazil Neymart és a francia tinisztárt, Kylian Mbappét is nélkülöző PSG számára, hiszen Adrien Rabiot találatával és Lucas Deaux öngóljával 2-0-ra vezettek a hazaiak. A vendégek azonban nem rogytak össze, és a 33. percben Marcus Thuram büntetőből szépített. A 20 éves támadó a világ- és Európa-bajnok Lilian Thuram fia.

Marcus Thuram (középen) nem ijedt meg a párizsi sztároktól Forrás: AFP/Charly Triballeau

Bő egy óra elteltével Javier Pastore állította vissza a kétgólos különbséget, de tíz perc elteltével egy újabb büntetővel megint egy gólra jöttek föl a vendégek. Az izgalmas végjátékban aztán a PSG a 89. percben Marquinhos góljával pontot tett a meccs végére.

A Montpellier még ennél is izgalmasabb meccsen jutott tovább a másodosztályú Lorient ellen. Az alacsonyabb osztályú vendég csapat kétszer is vezetett az első félidőben, aztán a második játékrészben öt percen belül hármat rúgott a Montpellier, kettőt ráadásul egy perc alatt. A Lorient ezt követően már csak egy gólra volt képes.

Eredmények, Francia Kupa, nyolcaddöntő:
Paris Saint-Germain–Guingamp 4-2 (2-1)
Montpellier–Lorient (II. osztály) 4-3 (1-2)
Saint-Lo Manché (V.)–Les Herbiers (III.) 1-2 (0-0)
Troyes–St.-Étienne 1-1 (1-0), tizenegyesekkel 4-3
Tours (II.)–Metz 0-0, tizenegyesekkel 1-2
Biesheim (V.)–Grenoble (III.) 2-2 (1-1), tizenegyesekkel 0-3
később:
Monaco–Olympique Lyon