Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó Ligakupa elődöntőjének a visszavágóján a gólnélküli első mérkőzést követően az Arsenal hátrányból felállva verte 2-1-re a Chelsea együttesét, így követte a Manchester Cityt a fináléba.

A találkozó elején elképesztő nyomás alá helyezte a Chelsea az Arsenalt, ám Pedro még lesről bólintott a kapuba az 5. percben, ám két minutummal később más semmi nem mentette meg a hazai csapatot:

Eden Hazard higgadtan lőtt David Ospina kapujába.

Ám nem nyugodhatott meg Antonio Conte együttese, mivel az angol Ligakupa elődöntőjében a rendes játékidőben nem számít a több idegenbeli találat, vagyis, ha összesítésben döntetlen az eredmény, akkor kétszer 15 perces hosszabbítás következik. A ráadásban viszont már életbe lép az idegenben szerzett gólok szabálya, tehát ugyanaz az eredmény, ami 90 perc után még nem ért továbbjutást, 120 után elég lehet.

Az Arsenal játékosok figyelik, hogy hova tart a labda a Chelsea elleni mérkőzésen Forrás: AFP/Ben Stansall

Ennek a tudatában az Arsenal váltott is, és

már a 12. percben egyenlíteni tudott. Igaz, ehhez kellett Antonio Rüdiger szerencsétlen megmozdulása is.

Ekkor sokan azt gondolták, akár az év meccse is lehet belőle, de az első félidő folytatásában visszavettek a csapatok, így nem volt meglepő, hogy újabb találatnak már egyik csapat sem örülhetett.

A második játékrészt az Arsenal kezdte jobban,

a 60. percben Granit Xhaka révén pedig már a hazai gárdánál volt az előny.

A találatot követően meglepetésre a Chelsea nem tudott váltani, és nyomás alá helyezni az Arsenalt az utolsó pár percet kivéve, így nem volt meglepő, hogy Arséne Wenger együttese kihúzta újabb kapott gól nélkül, és ünnepelhette a döntőbe jutást.

A Manchester City-Arsenal fináléra február 25-én kerül sor a Wembley Stadionban.

Angol Ligakupa, elődöntő, visszavágó

Arsenal–Chelsea 2–1 (1–1)
Gólszerző:
Rüdiger 12. – öngól, G. Xhaka 62., ill. E. Hazard 7.
London, Emirates Stadion, 58 964 néző. V: Oliver
Arsenal: Ospina – Bellerín, Mustafi, Koscielny, Monreal – el-Neni, G. Xhaka – Özil, Wilshere, Iwobi (Kolasinac, 84.) – Lacazette (Ramsey, 84.). Menedzser: Arsene Wenger
Chelsea: Caballero – Azpilicueta, A. Christensen, Rüdiger – Moses (Zappacosta, 72.), T. Bakayoko, Kanté, M. Alonso – Willian (Barkley, 30.), E. Hazard, Pedro (Batshuayi, 66.). Menedzser: Antonio Conte

Továbbjutott: az Arsenal, 2–1-es összesítéssel