Kilencszer élesztették újra a 16 éves magyar focistát

Dabas FC, NB II
A dabasi fiatalok nagyon jó közösséget alkotnak
Vágólapra másolva!
Duhaj Ádám, a Dabas FC U19-es csapatának 16 éves focistája bombagólt lőtt, majd percekkel később cserét kért, és összeesett. A fiatal játékost a helyszínen hatszor, a mentőben pedig háromszor élesztették újra. Jelenleg mesterséges altatásban van.

Drámai jelenetek zajlottak a Kakucson vívott felkészülési mérkőzésen. A nem sokkal korábban bombagólt szerző Duhaj Ádám cserét kért, lejött a pályáról, majd a kispad felé tartott, amikor egyszer csak a kapu mögött összeesett.

„Két perc volt hátra, amikor Ádám jelezte, lemenne a pályáról, és egy perc múlva le is jött, mert a cipője nyomta a lábát. Lesétált az oldalvonalnál, hogy odajön hozzám, a kispadhoz, de nem jutott el odáig.

Szerencsére öt perc múlva megérkezett egy mentős, aki szabadságon, de a közelben tartózkodott, és átvette tőlünk a fiút. Amíg a mentő kiérkezett, legalább hatszor élesztettük újra Ádámot, amikor nem volt légzése, nem volt pulzusa. Húsz perc múlva jött a segítség, és még ők is dolgoztak vele legalább másfél órát a helyszínen és az autóban. Nem tagadom, mindvégig attól tartottam, egyszer csak kiszállnak a mentősök, és azt mondják, hogy eddig tudtak küzdeni Ádám életéért" – nyilatkozta a Foci a köbön portálnak Farkas Krisztián, a Dabas U19-es csapatának vezetőedzője.

A szakember úgy tudja, a kocsiban is még háromszor újra kellett éleszteni a 16 éves Duhaj Ádámot.

„Ő a legtehetségesebb játékosunk, akivel a mentő úgy ért fel Budapestre, hogy stabil az állapota. Állítólag a kocsiban is háromszor kellett újraéleszteni, de magától lélegzett, úgy adták át, a többi már Ádámon, meg a Jóistenen múlik.

Jelenleg a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán ápolják, mesterséges kómában tartják még jó néhány napig.

A dabasi fiatalok nagyon jó közösséget alkotnak Forrás: Dabas Fc Sportegyesület/Facebook

Hiszek abban, hogy minden jóra fordul,

mert amit tegnap átéltem, az nagyon felkavaró volt. Gondoljon bele, az édesapja is ott volt a helyszínen, de a meccs szünetében távozott, mivel futballozni ment – úgy hívtuk vissza. Ezek a gyerekek nagyon szeretik Ádámot, mert bár nem voltam közöttük, hiszen nekem kinn, a pálya szélén volt dolgom, tudom, hogy csütörtök este, az öltözőben együtt imádkozott a csapat."

Ádám édesapját, Róbertet a kórházban érték utol telefonon.

„Valóban ott voltam a meccsen,

elindultam focizni onnan, és utána hívtak, hogy mi történt, és menjek vissza. Itt vagyunk bent Ádám mellett, akit továbbra is mesterséges altatásban tartanak" – mondta a Borsnak az édesapa szombaton.