FA-kupa: De Bruyne Ronaldinhót idézte, továbbment a City

Manchester City
Manchester City's Belgian midfielder Kevin De Bruyne (L) celebrates with teammates after scoring the opening goal of the English FA Cup fourth round football match between Cardiff City and Manchester City at Cardiff City Stadium in Cardiff, south Wales on January 28, 2018. / AFP PHOTO / Geoff CADDICK / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Manchester City sem hibázott az FA-kupa vasárnapi mérkőzésén Cardiffban, a másodosztályban harmadik gárda nem tudta megnehezíteni a Premier League listavezetőjének dolgát; Guardiola alakulata 2-0-ra nyert, így készülhet a nyolcaddöntőre.

Kevin De Bruyne ravasz szabadrúgásával már a 8. percben megszerezte a vezetést a City, a belga játékos a felugró sorfal alatt, laposan lőtt a dermedten álló hazai kapus mellett a hálóba. De Bruyne alighanem Ronaldinhótól leste el ezt a trükköt, a brazil zseni nem egyszer tréfálta meg így pontrúgásból az ellenfeleket.

Nem sokkal később Bernardo Silva ragasztott egy hatalmas bombát a balfelső sarokba, a játékvezető azonban a partjelző intésére nem adta meg a találatot, mivel az asszisztens szerint a kapus előtt elrohanó Sané lesen volt, így zavarta a kilátásban. Valóban úgy tűnt, hogy a német valamivel előrébb helyezkedett a védőknél, más kérdés, hogy ha nincs ott, akkor sem lett volna túl sok esélye a rakéta hárítására Neil Etheridge-nek

Ami azonban késett, nem múlott, Bernardo Silva nem sokkal később az előkészítő szerepet vállalta magára, mesterien tekert Sterling fejére, aki a kapuba csúsztatott.

A második játékrészről viszont nehéz bármit is mondani, hiába állt be Agüero, a City visszavett a tempóból, a Cardiff pedig nem jelentett veszélyt Claudio Bravo kapujára.

Az eredmény nem változott, Pep Guardiola alakulata 2-0-ra nyert és várhatja ellenfelét a legjobb 16 között.