Messi és Ronaldo egy csapatban játszhat két éven belül

David Beckham to launch MLS team TOPSHOTS Horizontal BUST FOOTBALL HEADSHOT PRESS CONFERENCE
Former soccer player David Beckham addresses the media during an event to announce his Major League Soccer franchise in Miami, Florida on January 29, 2018. English football superstar David Beckham was officially awarded a Major League Soccer franchise in Miami, but there was no immediate word on when the long-awaited team will kick off. The Miami expansion team is widely expected to join the league in 2020 but there was no official word on a start date on Monday. / AFP PHOTO / RHONA WISE
Vágólapra másolva!
Miután az amerikai profi futball-liga rábólintott a miami klub létrehozására, máris elkezdtek röpködni a nagyobbnál nagyobb nevek, akik majd csatlakozhatnak David Beckham csapatához.

Azok után, hogy az amerikai profi fociliga (MLS) rábólintott, hogy egy Miamiban székelő klubbal bővüljön a bajnokság mezőnye, máris megkezdődtek a találgatások, hogy ki lesz vagy kik lesznek azok a sztárok, akiknek a nevével be lehet csalogatni a szurkolókat a stadionba, illetve akikkel az Egyesült Államokon kívül is el lehet adni a portékát.

David Beckham készen áll, hogy újra nagyot dobjon Amerikában Forrás: AFP/Rhona Wise

A korábbi 115-szörös angol válogatott legenda, David Beckham vezette befektetői csoport hétfőn kapott zöld lámpát, az új franchise pedig 2020-ban csatlakozhat a bajnokság mezőnyéhez. A példa adott: az idei szezonban bekapcsolódó

Atlanta United nem csak bejutott a rájátszásba, de 48 200 fős átlagnézőszámmal

rögtön le is taszította a trónról az addigi egyeduralkodó Seattle Sounderst. És a játékospolitikájuk is követendő lehet, hiszen a csapat sikere mellett több egyéni díjat is begyűjtöttek a szezon során: így kétszer lett a hónap legjobbja Josef Martínez, az Atlanta adta a szezon legjobb újoncát (Julian Gressel) és legjobb olyan játékosát, aki már profi státuszban érkezett (Miguel Almirón).

Beckhamék számára észszerű választás lehet a Real Madridtól a Bayern Münchenhez kölcsönbe dobott James Rodríguez.

A kolumbiai nem egy nyugdíj előtt álló nagy név lenne, hanem egy ereje teljében lévő klasszis,

aki a 2020-as szezonban még csak 29 éves lesz.

James Rodríguez is úgy gondolhatja, hogy érdemes lehet átgondolni egy esetleges miami ajánlatot Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Marius Becker

Vélhetően fizetni kellene érte, hiszen a madridi szerződése csak egy évvel később jár le, de talán a Real nem húzná le régi játékosát egy olyan focista miatt, akire amúgy sem nagyon tartanak igényt. Ami még James mellett szól: Miami-Dade Countyban, ahol a franchise majdani stadionja lesz, él az USA legnagyobb kolumbiai közössége, a támadó érkezésével pedig garantált lenne a telt ház a tervek szerint 2021-ben .

Ugyancsak a kolumbiai vonalat erősítheti

Radamel Falcao, aki 2020-ban ugyan már 34 éves lesz, viszont akkor jár le a szerződése a Monacónál,

és, ha nem sérül meg, akkor várhatóan nem lesz panasz a formájára. Falcao 2014-ben pont Miamiban kúrálgatta sérült lábát, és már többször is hangoztatta, hogy szívesen kipróbálná magát az MLS-ben.

Ugyanígy van ezzel Gerard Piqué, a Barcelona világ- és Európa-bajnok spanyol válogatott védője, aki szintén kiejtette már a száján ezeket a szavakat. Ráadásul az ő esetében is előkerül a kolumbiai szál, hiszen felesége, a popsztár Shakira a dél-amerikai országból való. Egy ex-barcelonai sztár és egy kolumbiai énekesnő verhetetlen páros lenne a helyi kolumbiai közösségben.

Piqué és Shakira Forrás: AFP/Josep Lago

De nem reménytelen Cesc Fábregas megszerzése sem. A spanyol középpályás 2020-ban 32 éves lesz, egy évvel korábban jár le a szerződése a Chelsea-nél, és akár dönthet is úgy, hogy elég volt neki a csúcsfociból.

A java persze a végére maradt! Nem is tűnik annyira földtől elrugaszkodott gondolatnak, hogy a 2020-ban már 35 éves Cristiano Ronaldo legyen a miami franchise legnagyobb sztárja. Az ötszörös aranylabdás portugál imádja a floridai nagyvárost, a teniszező Rafael Nadallal és a popsztár Enrique Iglesiasszal közös étterme is van, valamint a Pestana hotelcsoportnak is van egy szállodája, a cégben pedig Ronaldo is tulajdonos. Madridi szerződése ugyan csak 2021-ben jár le, de, ha valaki, akkor ő el tudja intézni, hogy egy évvel korábban távozhasson a spanyol fővárosból.

Ronaldónak aligha okozna gondot meghódítani az MLS-t,

ha David Villa 35 évesen MVP tudott lenni, neki sem okozna ez gondot.

Welcome to Miami!

Azt pedig talán nem is kell ecsetelni, hogy ilyen kaliberű gigasztár megszerzése a klub tulajdonosainak, és az MLS vezetőinek is érdekében állna. Ronaldót és Beckhamet a közös klubmúlt is összeköti: mindketten szép éveket töltöttek (ill. Ronaldo még tölt most is) a Manchester Unitedben és a Real Madridban.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy a majdani miami klub létrehozásához Lionel Messi gratulált az elsők között, aki rövid videóját azzal zárta, hogy "ki tudja, lehet, hogy egy pár év múlva felhívsz majd" - azaz összeállhat itt még a Ronaldo-Messi támadókettős.