Vágólapra másolva!
Miután az Arsenal rekordösszegért szerződtette a Bundesliga gólkirályát, a gaboni Pierre-Emerick Aubameyangot, az észak-londoni klub túladott a francia válogatott csatárán, Olivier Giroud-n, aki a bajnoki címvédő Chelsea-nél folytatja pályafutását. A londoni kékek ezzel egyidejűleg kölcsönadták a belga Michy Batshuayit a Borussia Dortmundnak.

A 31 éves Olivier Giroud-ért sajtóhírek szerint 18 millió fontot fizetett a londoni klub a városi rivális Arsenalnak.

A válogatott támadó távozása nem meglepő azt követően, hogy az Arsenal klubcsúcsot jelentő, több mint 55 millió fontért szerződtette a Borussia Dortmundtól a gaboni Pierre-Emerick Aubameyangot.

Olivier Giroud-nak Pierre-Emerick Aubameyang érkezése miatt kellett távoznia az Arsenaltól Forrás: Chelsea FC/Twitter

Giroud 2012-től játszott az Ágyúsoknál, 253 mérkőzésen 105 gólt szerzett, köztük a tavaly újévkor született Puskás-díjas skorpiórúgásos találatot.

A francia válogatott támadó érkezésével egyidejűleg a Borussia Dortmund a szezon végéig kölcsönvette a Chelsea belga labdarúgóját, Michy Batshuayit.

A német klub honlapja kiemeli, hogy a csatár 2017-ben átlagosan 88 és fél percenként szerzett gólt a Premier League-ben.

Azok közül, akik legalább tíz találatig jutottak, csak a Tottenham Hotspurt erősítő Harry Kane volt hatékonyabb (78.9 perc).

A belga Michy Batshuayi szenzációs gólátlagot produkált a Chelsea-ben Forrás: Borussia Dortmund/Twitter

A 13-szoros belga válogatott Batshuayi korábban a Standard Liége és az Olympique Marseille együttesét erősítette, a Chelsea-be 2016 nyarán igazolt. Új klubja honlapján a támadójátékos kifejtette, igyekszik minél többet játszani és sok gólt szerezni a nyárig hátralévő időszakban, hiszen

nagyon készül az oroszországi világbajnokságra.