Holland legenda fiára vetette ki a hálóját Mourinho

Europa League UEFA Europa League soccer fbl Horizontal
Manchester United's Portuguese manager Jose Mourinho (L) spaeks with Ajax Dutch forward Justin Kluivert after the UEFA Europa League final football match Ajax Amsterdam v Manchester United on May 24, 2017 at the Friends Arena in Solna outside Stockholm. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
Vágólapra másolva!
Angol források szerint már több egyszerű pletykánál, hogy a Manchester United a nyári átigazolási szezonban leigazolja az Ajax 18 éves tehetségét, Justin Kluivertet.

A Mirror című brit bulvárlap szerint a nyári átigazolási szezonban a Manchester United 10 millió fontért (plusz a bónuszok) megszerzi a holland Ajaxtól Justin Kluivertet. A korábbi Bajnokok Ligája győztes és 79-szeres holland válogatott csatár, Patrick Kluivert fia a holland foci egyik legnagyobb ígérete, akire már az előző idényben felfigyelt José Mourinho.

Az ifjú Kluivert a 2016-17-es szezonban debütált az Ajax első csapatában, és 20 mérkőzésen két gólt jegyzett. Az idei szezonban már alapembernek számít, aki 21 meccsen hat gólnál jár, közte a Roda elleni mesterhármassal.

A 2017 májusi Európa-liga-döntőben sokan várták, hogy majd ismétli magát a történelem, és, ahogy Patrick Kluivert az 1995-ös Bajnokok Ligája döntőjében 19 évesen a padról beszállva győztes gólt szerzett, úgy majd Justin is így tesz a Manchester United elleni találkozón. Az ifjabb Kluivert végül nem lépett pályára, a meccset 1-0-ra a MU nyerte, a lefújás után viszont José Mourinho oda ment Justin Kluiverthez, és mintha azt mondta volna neki, hogy "Akarlak téged. Különleges vagy. Még egy nagyszerű szezon az Ajaxban, aztán jössz hozzánk."

Úgy látszik, hogy az idei szezon végképp meggyőzte Mourinhót, hogy nem szabad késlekedni Justin Kluivert megszerzésével, mert biztos, hogy nem a MU lesz az egyetlen jelentkező a fiatal csatárért a nyári transzfer szezonban.