Társoldalunk:

Történelmi gólzáporral FA-kupa nyolcaddöntőben a Swansea

2018.02.06. 23:32

Gólzáporos mérkőzések és történelmi sikerek születtek az FA-kupa negyedik fordulójának újra játszott mérkőzésein.

A Premier League-ben kínlódó Swansea szurkolói közül senki sem gondolta, hogy hiányozna a csapatnak egy újra játszás az FA-kupában, azonban a walesiek csak 1-1-es döntetlenre voltak jók tíz napja a Notts County otthonában. A Liberty Stadionban viszont olyat láttak a drukkerek, amilyet már nagyon régen, a csapat a 18. percben előnybe került - Tammy Abraham törte meg 825 perce tartó gólcsendjét -, majd 82 másodperc elteltével már kettővel vezetett. A félidőre 4-1-es előnnyel mehetett a Swansea, amelyik három gólos fórt 2013-ban tudott utojára összehozni az első 45 percben.

És nem vettek vissza a második félidőben sem, sőt rúgtak újabb négy gólt, végül 8-1-re győztek, a klub nagy könyvébe pedig beírhatják, hogy ez volt az első alkalom az FA-kupa történetében, hogy nyolc gólt tudtak szerezni egy meccsen.

Az első mérkőzésen a Millwall otthonában 2-2-t elérő Rochdale hazai pályán 1-0-ra legyőzte a dél-londoniakat, ezzel 1990 és 2003 után fennállása során harmadszor jutott el a kupasorozat ötödik fordulójáig.

Játékra alkalmasnak nyilvánították a pályát:

Az élvonalbeli Huddersfield Town a Birmingham City elleni hazai 1-1 után idegenben is hasonló eredményt ért el a 90 perc során, köszönhetően egy öngólnak, amivel kiegyenlítettek. A 180 perc birkózás után viszont sebességet váltotta PL-csapat, és tíz perc alatt kiüttötte a birminghamieket, 4-1-re győzve végül.

Eredmények, FA-kupa, 4. forduló, megismételt mérkőzések:
Swansea–Notts County 8-1 (4-1)
tj.: Swansea 9-2-vel
Rochdale–Millwall 1-0 (0-0)
tj.: Rochdale 3-2
Birmingham City–Huddersfield Town 1-4 (1-0, hosszabbítás után)
tj.: Huddersfield Town 5-2-vel