Alexis Sánchez felfüggesztett börtönbüntetést kapott

Alexis Sánchez, Manchester United
Alexis Sánchez megszerezte az első gólját a Manchester United színeiben
Vágólapra másolva!
Felfüggesztett börtönbüntetést kapott Spanyolországban adócsalás miatt Alexis Sánchez, aki januárban az Arsenaltól a Manchester Unitedhez szerződött.

Egy madridi bíróság kedden közölte, hogy 16 hónapos szabadságvesztésre ítélte a 29 éves chilei játékost, de tekintettel büntetlen előéletére és arra, hogy a büntetés kevesebb két évnél, nem kell börtönbe vonulnia. Pénzbírságként azonban 590 ezer eurót kell fizetnie.

Nem lesz gond kifizetni a büntetést Forrás: AFP/Paul Ellis

Érdekesség, hogy új klubjánál a támadó brit sajtóhírek szerint nagyjából hasonló összeget,

500 ezer fontot, azaz körülbelül 565 ezer eurót keres hetente, és ezzel a Premier League legjobban fizetett játékosa.

A csatár 2011 és 2014 között szerepelt a Barcelonában, mielőtt az Arsenalhoz igazolt volna. Ez alatt nem vallott be a spanyol adóhatóságnak egymillió eurót, amely a képei jogdíjából folyt be.

Nem Alexis az első, akinek meggyűlt a baja a spanyol adóhatósággal:

Átláthatatlan adórendszert játszanak ki a La Liga rosszfiúi

Az utóbbi időben egyre-másra derülnek ki a Spanyolországban futballozó játékosok adóügyei, elég csak Lionel Messire vagy Cristiano Ronaldóra gondolni. Abban még a szakértők között sincs egyetértés, hogyan is kell értelmezni a hatályban lévő törvényeket, de a Barcelona és a Real Madrid sztárjai esetében nem csupán félreértésről van szó, hanem tudatos adómegkerülésről, amit különböző offshore cégeken keresztül intéznek.