Társoldalunk:

A Fradi sosem akarta kirúgni Thomas Dollt

2018.02.07. 21:14

Korábban is voltak súrlódások a Fradi és az MLSZ között, elég ha csak a parkolási ügyként elhíresült affért emlegetjük. Jelenleg milyen a viszony az MLSZ és a Ferencváros között?
Súrlódások néha akadnak, de az MLSZ is látja azt, hogy a Ferencváros nélkül nincs magyar labdarúgás. Fontos, hogy a Fradi jól működjön, közös a cél. Adott esetben bármelyik munkakapcsolatban vannak vitapontok, de ezeket meg kell beszélni és akkor minden rendbejön.

Kubatov Gábor sokszor elmondta, hogy Csányi Sándor elnök úr az egyik legjobb MLSZ vezető, aki az elmúlt időszakban a szövetségben dolgozott. Az apparátusban vannak időnként problémák, de hol nincsenek? Közösen azon dolgozunk, hogy elsimítsuk a felmerülő nézetkülönbségeket. Mindenkinek az a célja, hogy a magyar labdarúgás előrébb jusson, ehhez pedig elengedhetetlen egy jó Fradi.

Ehhez pedig a jó játékosok. Eddig Dejan Georgijević és Nagy Dominik érkezett télen. Várhatók még mozgások a keretben?
Nagy változásokra már nem kell számítani. Amíg tart az átigazolási időszak, addig persze soha nem mondjuk, hogy le van zárva a keret. Nagyon jó csapatunk van, posztonként is több játékosra számíthatunk, így már nem feltétlenül kell a változtatás. Ha még jön valaki, akkor jó, de újabb játékosok idehozatalán nem gondolkodunk.

Orosz Pál az FTC Zrt. vezérigazgatója szerint amikor a szurkolók visszajönnek, és a maximumot fogják adni a lelátónFotó: Polyák Attila - Origo

Főleg úgy, hogy a keret egyik legnagyobb erőssége, Joseph Paintsil újra a Ferencvárossal edz. Minden nyitott kérdés rendeződött vele kapcsolatban?
Joseph Paintsil az érvényes munkaszerződése alapján visszatért a Ferencvároshoz és reményeink szerint igen nagy szerepe lesz abban, hogy megnyerjük az újabb bajnoki címünket.

Hogy élték meg, hogy a ferencvárosi kötődésű Huszti Szabolcs végül a Videotonba igazolt?
Most is vannak olyan játékosaink, akik szép nemzetközi karriert futottak be, és a pályafutásuk vége felé úgy gondolták, hogy a szeretett klubjukhoz jönnek vissza.

Nem akarok senkinek a zsebében turkálni, de ezek a labdarúgók olyan anyagi körülményekkel rendelkeznek, amely nem tenné szükségessé, hogy a Ferencvárosban játszanak.

Huszti Szabolcs a Videotonhoz igazoltForrás: vidi.hu

Nem a pénzért, sokkal inkább a klubért vannak itt. Úgy gondolták, hogy ennyivel tartoznak nekünk. Abban biztos vagyok, hogy Szabi (Huszti Szabolcs, - a szerk.) szereti a Ferencvárost, úgy gondolom, hogy megfelelő anyagi körülmények között él.

Hangsúlyozom, nem az én dolgom a zsebében kotorászni. Hogy ezek után miért a Videoton választotta azt nem tudom. Sok sikert kívánok neki, nincs ezzel semmi baj, csak kicsit furcsa. Főleg annak függvényében, hogy ide járt rehabilitációra is.

Voltak tárgyalások Husztival?
Husztival nem tárgyaltunk, az ügynökével beszélt a kollégám. Ott természetesen elhangzottak számok is, de ez mar a múlt, teljesen felesleges ezzel foglalkoznunk.

Orosz Pál boldog, mert nagyon egységesnek érzi a mai FerencvárostForrás: Origo

Mi lehet a Ferencváros legnagyobb erőssége tavasszal?
Ami nagyon jó, hogy egyben van a csapat. Nincsenek klikkek, mindenki egy irányba húz.

Nagy mentális erő is van az társaságban, ez is segítségünkre lesz abban, hogy jól játszunk tavasszal. Látjuk, hogy a nagy riválisunk, a Videoton hogyan erősít, nem szabad önteltnek lenni, de ha a tabellára nézünk, akkor egészséges önbizalommal kell nekimennünk a folytatásnak. Saját kezünkben van a sorsunk, innentől csak mi ronthatjuk el. Mindig a következő meccsen kell százszázalékot nyújtani mindenkinek, és akkor meglehet az újabb bajnoki cím.

Mit gondol a válogatottról? Georges Leekenssel személyében új kapitányt kapott a csapat, amelyben várhatóan sok ferencvárosi játékos is lesz.
Először is nagyon sok sikert kívánok az új kapitánynak. Magyarország számára nagyon fontos, hogy a válogatott jól teljesítsen.

Örülünk neki, ha a Ferencvárosból sok játékos van a nemzeti csapatban, de a legfontosabb az, hogy a csapat úgy szerepeljen, ahogy az a hagyományokhoz méltó. Nyilván a klubcsapatokhoz hasonlóan a válogatott is el van maradva az élmezőnytől, de ki ne emlékezne, milyen fantasztikus érzés volt, amikor kijutottunk az Európa-bajnokságra. Mindenki láthatta, mennyire vágynak az emberek a sikerre.

Georges Leekens feladata cseppet sem könnyű a magyar válogatott élénFotó: Polyák Attila - Origo

Olyan sikerre, amely még nem azt jelentette, hogy megnyertünk valamit, csak egyáltalán odakerültünk. Ez példátlan eufóriát okozott. Ebből is látszik, hogy mennyire fontos a szövetségi kapitány pozíciója, de pont ettől nagyon nehéz is egyben.

Teljesítménykényszer van. A válogatott élén dolgozó szakembernek ráadásul teljesen más a fegyvertára, mint például egy klubedzőé, aki minden nap együtt van a játékosával, pontosan ismeri a karaktereket. Nehéz feladat, de reményeim szerint sikerrel veszi az akadályt és a magyar válogatott sok örömet szerez majd nekünk.

Előző
  • 1
  • 2
Következő