Társoldalunk:

Khedira nem lesz ott a világbajnokságon

2018.02.07. 15:38

Rani Khedira, a világbajnok német Sami Khedira öccse nem akar a tunéziai válogatottban szerepelni az oroszországi világbajnokságon.

„Tegnap este közöltem a tunéziai szövetséggel, hogy nem játszom a világbajnokságon. Nagyon büszke vagyok, hogy gondoltak rám, deNémetországban születtem és csak németül beszélek, márpedig fontos számomra a kommunikáció a pályán, ami így meglehetősen nehéz lett volna– nyilatkozta a játékos klubja, az Augsburg szerdai sajtótájékoztatóján.

A védekező középpályás hozzátette, vannak olyan futballisták, akik már évek óta szerepelnek a tunéziai válogatottban, és nem akarja elvenni a helyet előlük a vb-keretben.

Rani Khedira nem akar a tunéziai válogatottban játszaniForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Ina Fassbender

A 2014-es brazíliai világbajnokságon győztes német válogatott középpályása, Sami Khedira 24 éves öccsetunéziai állampolgársággal is rendelkezik, de korábban a német utánpótlás-válogatottakban szerepelt.

Először tavaly novemberben vetődött fel az esetleges vb-részvétele, de már akkor is közölte, hogy arabul és franciául sem beszél, alig ismer valakit a tunéziai válogatottból, illetve először állandó játéklehetőséghez akar jutni a Bundesligában, és tovább fejlődni.