Társoldalunk:

Guardiola és Conte is a téli szünet mellett kampányol

2018.02.09. 16:48

A listavezető Manchester Cityt irányító Josep Guardiola, valamint a címvédő Chelsea edzője, Antonio Conte is támogatja a téli szünet bevezetését az angol labdarúgó-élvonalban.

Imádunk focizni, de mivel jó ideje háromnaponta vannak mérkőzéseink, jól jön egy kis pihenés. Mindenkinek szüksége van rá - jelentette ki Guardiola arra a hírre reagálva, miszerint a Premier League illetékesei kedden elismerték, már hónapok óta tárgyalnak az angol szövetség (FA) és a liga (EFL) vezetőivel arról, hogy a mérkőzéseik ütemezése hogyan kerülhetne összhangba Németország, Franciaország, Olaszország és Spanyolország élvonalának menetrendjével.

Antonio Conte (b) és Pep Guardiola (j) egyetért abban, hogy a Premier League-ben be kellene vezetni a téli szünetetForrás: DPPI/Matt West

Csak és kizárólag most volt esélyem arra, hogy adjak a játékosoknak néhány napot. A szövetségnek át kell gondolnia a kérdést - mondta Conte, aki - Guardiolához hasonlóan - a hét elején nem tartott edzést csapatának.

Brit médiaértesülések szerint a 2019 és 2022 közötti televíziós szerződések pályázati dokumentumai tartalmazzák a téli pihenő lehetőségét.

A szünetet januárban tartanák, az ünnepi időszak hagyományos bajnoki fordulóit nem érintené.