Társoldalunk:

Jupp Heynckes nélkül is megnyerte a rangadót a Bayern

2018.02.10. 20:34

A Bundesliga 22. fordulójának rangadóján a listavezető Bayern München a Shalke 04-et fogadta. A címvédő vezetőedzője, Jupp Heynckes influenza miatt nem tudott leülni a kispadra, helyette Peter Hermann irányította a csapatot. De ő is győzelemre tudta vezetni a Bayernt, amely 2-1-re nyert és újra 18 ponttal vezeti a tabellát. 

Hamar megszerezte a vezetést a címvédő, a hatodik percben Thomas Müller távoli bombáját Ralf Fahrmann kapus felfelé tudta csak ütni, amire a legjobb helyen ólálkodó Robert Lewandowski csapott le és könnyedén passzolt a kapuba.

A vendégcsapat szinte azonnal egyenlíthetett volna, de csak egy szöglet utáni kapufáig jutott. A Bayern kicsit belekényelmesedett a meccsbe, a Schalke pedig ezt meg is büntette a 29. percben. Breel Embolo beadását Leon Goretzka próbálta akrobatikus mozdulattal belőni, de eltörte a labdát, ami viszont így pont Franco Di Salvo elé került, az argentin támadó pedig szépen kilőtte a hosszú alsót.

Meghúzták az alvó oroszlán bajszát és az gyorsan fel is ébredt. A 36. percben Arjen Robben száguldott el a jobb oldalon, kiugratta Müllert, aki Csikar-szögből nem az érkező Lewandowski elé tálalt, hanem a kimozduló Fahrmann mellett a kapuba gurított.

A második félidőben kiegyenlített csata zajlott, de a Bayern egyáltalán nem 100%-on pörgött. A 71. percben óriási egyenlítési lehetőség adódott a Schalke előtt, de Embolo rövid alsóba tartó közeli lövésére gyönyörűen ért le Sven Ulreich és bravúrral hárított.  

Komolyabb helyzetig és újabb gólig viszont már nem jutott egyik együttes sem, így a Bayern Jupp Heynckes nélkül is behúzta a forduló rangadóját és elképesztő fölénnyel vezeti a Bundesligát.