Vágólapra másolva!
A Ferencváros labdarúgócsapata a Gibraltár melletti La Línea de la Concepciónban játszotta a második felkészülési mérkőzését a spanyolországi edzőtáborban, szombaton. A gólnélküli első félidőt követően Julian Koch bombájának és Varga Roland gyönyörű szabadrúgásgóljának köszönhetően 2-1-re nyert az orosz élvonalbeli bajnokság éllovasa, a Lokomotiv Moszkva ellen.

A találkozó előtt másfél órával gurult be a ferencvárosi busz, ezt követően a játékosok azonnal a pálya felé vették az irányt. A labdarúgóknak sok örömük nem lehetett a játéktér minőségében, ugyanis mély, hosszanti lyukak miatt egyáltalán nem volt jónak nevezhető. A helyiek azonban a kezdésig mindent megtettek, hogy labdarúgásra alkalmassá tegyék a pályát, a gyepszőnyeg hengerezésével és locsolásával.

A pálya minősége hagyott kívánnivalót maga után a mérkőzést megelőző órákban Forrás: Origo

Így az eredeti 16 órás kezdési időponthoz képest pár perc késéssel, de már jó minőségű pályán elkezdődött az összecsapás nagyjából 30-40 Fradi-szurkoló előtt - akik több alkalommal hangosan buzdították a magyar csapatot -, amelyen Thomas Doll a

Dibusz - Lovrencsics G., Otigba, Blazic, Pedroso - Leandro, Gorriaran - Varga, Paintsil, Amadou - Böde

összeállításban küldte pályára a Ferencvárost.

A moszkvai csapatban olyan nevekkel találkozhattunk a kezdőcsapatban, mint

a horvát válogatott védő, Vedran Corluka, vagy éppen a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságot a fináléban szerzett góljával eldöntő Éder Lopes.


Az első tíz perc helyzet nélkül telt el, de a Fradi irányította a játékot. Ennek köszönhetően a folytatásban inkább a magyar csapat előtt adódtak lehetőségek, de a lövések rendre célt tévesztettek.

Varga Roland a Lokomotiv Moszkva ellen is jól játszott Forrás: Origo

Sokat elmond az összecsapásról, hogy az első komolyabbnak mondható moszkvai kapura lövésre szűk fél órát kellett várni, de Taraszov Gorriaran eladott labdáját követően jócskán kapu fölé bombázott.

A 32. percben előbb Lovrencsics Gergő lövése szállt kapu fölé, majd Varga Roland középről leadott távoli, a jobb alsóba tartó lövését Kocsenkov tolta ki szépen.

Az első félidő utolsó pillanataiban még Varga távoli szabadrúgásával akadt gondja az orosz kapusnak,

de gól ebből sem született, így gólnélküli döntetlennel vonultak az együttesek az öltözőbe.

Dibusz Dénes jól irányította a Fradi védelmét Forrás: Origo

A második játékrészre két változtatást hajtott végre Thomas Doll: Varga Ádám folytatatta Dibusz Dénes helyén, Leandrót pedig Koch váltotta.

A magyar csapat ott folytatta, ahol az első felvonást abbahagyta, védekezésre kényszerítette az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság éllovasát. Az 55. percben a jó játéknak meg is lett az eredménye. Az orosz védők által röviden felszabadított labdát az érkező

Julian Koch egy igazítás után 25 méterről elképesztő erővel bombázta a léc segítségével a kapuba.

Julian Koch elképesztő gólt lőtt a Lokomotiv Moszkva ellen Forrás: Origo

És ha egy üzlet beindul. Négy perccel később Paintsillel szemben szabálytalankodtak a kaputól 21 méterre,

a szabadrúgást Varga Roland gyönyörűen tekerte a kapu jobb oldalába.

A Lokomotiv Moszkva kapusa tehetetlen volt a Fradi ellen Forrás: Origo

Ám a Lokomotiv Moszkva nem adta fel, és szinte azonnal Éder szépített.

A portugál támadó remekül vette észre, hogy a csereként beálló Varga Ádám kint áll a kapujából, és szép emeléssel a jobb sarokba jutatta a labdát.

Ezt követően előbbb Varga szabadrúgását védte Medvegyev, majd a 65. percben A 65. percben hat helyen változtatott a Fradi. Lement a pályáról Böde, Varga Roland, Paintsil, Pedroso, Blazic és Gorriaran, beállt Batik, Sternberg, Hajnal, Rui Pedro, Nagy Dominik és Lovrencsics Balázs.

A 68. percben Amadou Moutari lövése ment centikkel mellé, majd a hajrában Rybus jobb alsóba tartó lövését Varga Ádám remek vetődéssel kitolta.

Az utolsó percekben az orosz csapat még egyenlíthetett volna, de a védők kiválóan blokkoltak, így nagy bravúrt hajtott végre a Fradi és legyőzte listavezető orosz csapatot.

A Ferencváros másodedzője, Máté Csaba boldogan nyilatkozott a mérkőzést követően az Origónak. Mint elmondta, a mai meccsből lehet építkezni a jövőre nézve.

„Az ellenfélben olyan labdarúgók léptek pályára,

mindkettő élményszámba ment. Mellette még helyzeteink is voltak, a védekezésünk is rendben volt egy-két hibát leszámítva, és ez mindenképpen pozitív a jövőre nézve."

Dibusz Dénes az edzéseken is száz százalékot nyújt Forrás: Origo

A győztes találkozót követően a hibátlanul védő Dibusz Dénes elárulta, hogy bár szép győzelmet arattak, de a helyén kell kezelni a sikert.

„Jó mérkőzést játszottunk. Kiválóan kezdtünk, sokat birtokoltuk a labdát. 20-25 perc után a moszkvai csapat feljebb jött, és többször próbált nyomást helyezni a kapunkra. Amikor ki tudtunk jönni belőle, akkor szép támadásokat vezettünk. Látszott, hogy

ezzel az eredménnyel és a játékkal is. Ezen az úton kell továbbhaladnunk és akkor sikeres tavaszunk lesz."

Felkészülési mérkőzés, La Línea de la Concepción, Spanyolország
FTC-Lokomotív Moszkva 2-1 (0-0)
Gól: Koch (55.), Varga R. (59.), illetve Éder (61.)

FTC: Dibusz (Varga Á., a szünetben) - Lovrencsics G., Otigba, Blazic (Batik, 65.), Pedroso (Sternberg, 65.) - Leandro (Koch, a szünetben), Gorriaran (Hajnal, 65.) - Varga R. (Nagy D., 65.), Paintsil (Rui Pedro, 65.), Amadou - Böde (Lovrencsics B., 65.)
Lokomotív Moszkva: Kocsenkov (Medvegyev, a szünetben) - Rotenberg, Mihalik, Corluka, Liszov - Taraszov, Galanyin (Korjan, a szünetben), Barinov - Rybus, Éder, Kaszajev (Galadzsan, 73.)