Neuer és senki más

foci vb 2014 döntő, manuel neuer, arany kesztyű
Germany's goalkeeper Manuel Neuer celebrates after winning the 2014 FIFA World Cup final football match between Germany and Argentina 1-0 following extra-time at the Maracana Stadium in Rio de Janeiro, Brazil, on July 13, 2014. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
Vágólapra másolva!
Andreas Köpke, a világbajnoki címvédő német labdarúgó-válogatott kapusedzője továbbra is azzal számol, hogy Manuel Neuer időben visszatér a pályára, és a csapat elsőszámú hálóőre lesz a nyári, oroszországi vb-n.

"Jelenleg úgy tervezek, hogy Manuel ott lesz a tornán - mondta a Bild című lapnak Köpke. - Gondolom, a vb előtt még a Bundesligában és a Bajnokok Ligájában is játszani fog. Nincs B tervünk Neuer kapcsán."

Nincs B-terve a német labdarúgó-válogatottnak, egyértelműen Manuer Neuer az elsőszámú kapus a keretben Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A korábbi válogatott szakember emlékeztetett a négy évvel ezelőtti, brazíliai vb-re, amely előtt Neuer vállsérüléssel bajlódott, s aztán a tornán kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A jelenlegi sérülése ugyanakkor nem hasonlítható össze az akkorival, szeptemberben ugyanis - rövid időn belül harmadszor - lábközépcsont-törést diagnosztizáltak nála, s meg kellett operálni. A Bayern München 31 éves kapusa most orvosai javaslatára Thaiföldön tölti rehabilitációját, s január végén a közösségi médiában azt tette közzé, hogy jó úton halad a felépülése.

A visszatérésének pontos időpontja ugyanakkor nem ismert.