Vágólapra másolva!
A Real Madrid–Paris Saint-Germain BL-nyolcaddöntő megmutatta, hogy Neymar miért nincs még Messi és Ronaldo szintjén. A brazil egy személyben volt a PSG, látványosan és hasznosan focizott, mégsem övé volt a döntő szerep, hanem a mezőnyben észrevehetetlen Ronaldóé. Megint.

A Real elleni volt Neymar karrierjének eddigi legfontosabb meccse. Egyszer és mindenkorra bebizonyíthatta volna, hogy megérte otthagyni Barcelonát Párizsért.

Most adhatott volna értelmet az eddig értelmetlen „azért igazoltam a PSG-hez, hogy kilépjek Messi árnyékából" dolognak.

Most megmutathatta volna, hogy tényleg Messi és Ronaldo szintjén van. Nem sikerült neki.

Amit Neymar csinált...

Neymar, akinek az Aranylabda és a világ legjobb játékosa cím a célja, nem tudott döntő lenni, bármennyire is szerette volna Emery. Szerda este a brazil egy személyben volt a PSG, bejátszotta az egész pályát, kérte a labdát, megállt, megindult, cselezett. Mindent magára vállalt.

Azt csinálta, amit várnak tőle, amiért igazolták: látványos volt és hasznos. Csak döntő nem.

Neymar bejátszotta az egész pályát: 86-szor ért labdához, nála többször csak Kroos és Alves Forrás: whoscored.com

...és amit Ronaldo

Ezzel szemben Ronaldo se hasznos, se látványos nem volt mezőnyben. Lőtt két gólt, egyet tizenegyesből, egyet meg úgy, hogy a térdéről pattant be a labda.

De ő döntött. Megint.

A tavalyi BL-szezonban 12 góllal lett gólkirály úgy, hogy ebből tízet a negyeddöntőben, az elődöntőben és a döntőben lőtt. Amikor tényleg kellett. Ősszel mindenki a pocsék helyzetkihasználásán röhögött, ehhez képest a legutóbbi öt meccsén kilenc gólt szerzett.

Zidane mégsem a levegőbe beszélt, amikor azt mondta, hogy majd tavasszal kell megítélni Ronaldót.

Mert úgy néz ki, hogy a portugál megint akkora időzítette a csúcsformát.

Ronaldo szerény statisztikája a PSG ellen:

A meccs tökéletes lecke volt Neymarnak. Egy ilyen párharcban nem az számít, hogy hányszor bolondítod meg a védőt (13-szor egyébként), hanem, hogy

te vagy-e ott, amikor kell.

Szülinapkor dőlt el a párharc?

Kilenc nappal a meccs előtt, február 5-én Neymar a 26., Ronaldo a 33. szülinapját ünnepelte. A brazil óriási banzájt csapott Párizs egyik luxuskerületében, ahová 200 embert hívott meg. Emery akkor azt mondta, nincs gond a szülinapi bulival, a másnapi edzésmunka a fontos, meg az azt követő.

Job done with a special partner on my birthday! ❤️#livelifefit

Cristiano Ronaldo (@cristiano) által megosztott bejegyzés,

Ronaldo viszont a szülinapján is a konditeremben edzett. És így utólag nézve, a két játékos szülinapja visszaköszönt a pályán is: Neymar volt a középpontban, róla szólt minden. Ronaldo észrevétlenül megbújt a mezőnyben. Mégis ő nyerte meg a meccset, és nem Neymar.