Társoldalunk:

Gulácsit teniszlabdákkal és WC papírral hajigálták a tüntető szurkolók

2018.02.19. 22:37

A német labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának záró mérkőzésén a Gulácsi Péterrel felálló RB Leipzig 2-1-re kikapott az Eintracht Frankfurt vendégeként.

Mindkét csapat remek előjelekkel várhatta a mérkőzést. A lipcseiek legutóbbi három meccsüket megnyerték, múlt csütörtökön a Serie A-ban listavezető Napolit verték idegenben 3-1-re az Európa Liga egyenes kieséses szakaszában. A Frankfurt az idei öt mérkőzéséből hármat megnyert, ráadásul a legutóbbi három hétfő esti meccsét is behúzta, méghozzá kapott gól nélkül.

A 13. percben megszerezte a vezetést a Lipcse. Egy Barca-féle tiki-taka után Konrad Laimer hozta kihagyhatatlan helyzetbe Jean-Kevin Augustint, akinek hét méterről csak a kapuba kellett helyeznie.

A 22. percben egyenlített a Frankfurt. Egy jobboldali szöglet után a hazai játékosok ide-oda fejelgették a labdát, majd a szemfüles Timothy Chandler közelről a bal alsó sarokba lőtt Gulácsi Péter mellett, aki ugyan beleért a lövésbe, de nem volt esélye a hárításra.

A 26. percben megfordította a meccset a Frankfurt. Ante Rebic baloldali beadására Kevin-Prince Boateng érkezett mélységből, és 12 méterről a kapu közepébe lőtt. Gulácsi ezúttal is balszerencsés volt, a labdából semmit sem láthatott, ugyanis a lipcseiek francia védője, Dayotchanculle Upamecano takarta a kilátását.

A 31. percben egyenlíthetett volna a Leipzig. Marcel Sabitzer kapott labdát a tizenhatoson belül, majd a frankfurti Ante Rebic hátulról felborította. A játékvezető tizenegyest ítélt, azonban előtte segítségül hívta a videóbírót. Bő kétperces szünet után kifelé ítélt szabadrúgást, ugyanis a lipcsei középpályás a tizenegyes szituáció előtt lesen tartózkodott.

A 44. percben Gulácsi Péter meccsben tartotta a lipcsei csapatot. A horvát Rebic lépett ki ziccerben, belsővel a hosszú sarkot célozta meg, de a magyar válogatott kapus remekül zárta a szöget, és védeni tudott.

Szurkolói demonstráció miatt az első és a második félidő is később kezdődött a tervezettnél. Ez volt a Bundesliga történetének 15. mérkőzése, amit hétfőn rendeztek, és a frankfurti drukkerek nem is hagyták szó nélkül a Németországban szokatlan játéknapot. A találkozó elején füttyszóval és különböző feliratokkal fejezték ki nemtetszésüket a hazaiak, közben pedig a lelátóról a pálya mellé vonultak.

Mivel bejelentett akcióról volt szó, a klubnál tudtak róla, ezért megnyitották számukra a menekülőkapukat, és békésen zajlott a tiltakozás, ráadásul a hangszórókból az I Don't Like Mondays (Nem szeretem a hétfőket) című dal szólt. Ezt követően frankfurti szurkolók teniszlabdákkal és WC papírral árasztották el a lipcsei kapu előtti területet.

A fordulás után egyenlíthettek volna a vendégek. Yussuf Poulsen érkezett egy baloldali szögletre, hat méterről nem sokkal csúsztatott a kapu mellé. A folytatásban nem igazán volt folyamatos játék, inkább a keménység a dominált. Az RB Leipzig becsülettel próbálkozott, de igazán komoly helyzetet nem tudott kialakítani a frankfurti kapu előtt, így az eredmény már nem változott.

Ezzel a győzelemmel a Frankfurt a harmadik helyre jött fel a tabellán, míg Gulácsi Péter csapata az ötödik helyre csúszott vissza, de így is csak két pontra van a második Borussia Dortmundtól.

Bundesliga, 23. forduló
Eintracht Frankfurt-RB Leipzig 2-1 (2-1)