Harmadosztályú csapat ejtette ki Guardioláékat az FA-kupából

manchester city
Referee Anthony Taylor (2L) gives a red card to Manchester City's English midfielder Fabian Delph during the English FA Cup fifth round football match between Wigan Athletic and Manchester City at the DW Stadium in Wigan, northwest England, on February 19, 2018. / AFP PHOTO / Oli SCARFF / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az egy félidőt emberhátrányban játszó Manchester City óriási meglepetésre 1–0-ra kikapott a Wigan Athletictől az angol FA-kupa nyolcaddöntőjében.

Hogy a harmadosztályú Wigan ellen Guardiola tartalékolt-e, vagy sem, azt nehéz lenne megmondani – ebből a City-keretből nem lehet „tartalékos" csapatot összeállítani. Most is ott volt a kezdőben a két Silva, Agüero, Sané, Gündogan, Stones és a januárban 65 millió euróért igazolt Laporte is.

A City ennek megfelelően nyomasztó fölényben focizott az első félidőben (82 százalékos labdabirtoklás, 15 lövés), de gólt nem sikerült lőnie. Ez volt a kisebbik baj. A nagyobbik, hogy a hosszabbításban

Delph páros lábbal beleszállt az ellenfélbe, amiért a bíró azonnal kiállította.

Brutális belépő miatt azonnali pirosat kapott Delph Forrás: AFP/Oli Scarff

Sebaj, tíz emberrel is jobb a City – gondoltuk. A második félidőben is folytatódott az, ami az elsőben abbamaradt. Guardiola valószínűleg nem tervezte, de a továbbjutás érdekében De Bruyne-t is becserélte, a gól viszont még vele sem jött össze.

Nem úgy a Wigannek, amely Grigg 80. percben szerzett góljával megnyerte a meccset. Wow!

A Wigannek már van rutinja abban, hogy hogyan kell megverni a Cityt: korábban kétszer is győzött az újgazdag csapat ellen az FA-kupában, 2013-ban ráadásul pont a döntőben, 1–0-ra.

A meccs összefoglalója: