Leekens: Nincs Ronaldónk, nem focizunk úgy, mint a spanyolok

Georges Leekens
Georges Leekens válogatottja öt helyet javított a világranglistán elfoglalt helyezésén
Vágólapra másolva!
Március 23-án Kazahsztán, négy nappal később pedig Skócia ellen lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott Budapesten. A kazahok elleni összecsapás lesz a belga Georges Leekens bemutatkozó mérkőzése. A szövetségi kapitány a MOLcsapat.hu oldalán azt mondta: a magyaroknak nincs Ronaldójuk, nem fognak olyan focit játszani, mint a spanyolok, de az a cél, hogy minden ellenfelünk utáljon ellenünk pályára lépni.

"Nincs Ronaldónk sem, akire a csapat játékát építhetnénk, de én amúgy sem kedvelem a szólózenészeket. Egy szépen szóló zenekart többre tartok, és nekünk is erre kell törekednünk. Virtuózok nélkül is tudnunk kell tiszta hangokat kiadnia az együttesünknek."

Erős kezdés, de jól jellemzi a belga szövetségi kapitány hitvallását, aki azon dolgozik, hogy a magyar válogatottnak karakrete és egyénisége legyen.

Persze itt is fontos, hogy ne pörögjünk túl, mert úgy láttam, ez néha gondot okozott a magyar játékosoknak.

Georges Leekens egy szépen szóló zenekart többre tart, mint néhány virtuózt Forrás: mlsz.hu

Soha nem veszíthetjük el a fejünket, nem feleselhetünk a bíróval, nem kaphatunk felesleges lapokat azért, mert nem vagyunk kellően higgadtak. Ezen még dolgoznunk kell" - tette hozzá a kapitány.

Nem vagyunk Spanyolország

A várható taktikáról Leekens nem árult el semmi konkrétumot.

Jó példa erre Hollandia, ahol a hazai stílus árulójának tartják az edzőt, ha megpróbálja a keretéhez igazítani a csapata játékát, és nézzék meg, hol vannak most.

Georges Leekens szerint nem fogunk minden meccset megnyerni, de egyszer sem jövünk le úgy a pályáról, hogy ne tettünk volna meg mindent Fotó: Polyák Attila - Origo

És a németek? Ők meg erőfocit játszottak, de belátták, hogy ez nem megy tovább, átálltak a labdatartásra épülő játékra, és jönnek is az eredmények szépen.

Harcos, makacsul küzdő csapatot ígérhetek, ami maga mellé fogja állítani a közönséget. Rengeteg munka vár ránk, de én pont az ilyen kihívásokat szeretem. Ha nem hinnék benne, hogy sikerül, nem fogadtam volna el az elnök úr hívását. Igenis hiszek benne, és azt akarom, hogy mindenki higgyen."

A teljes interjút itt elolvashatja.