Társoldalunk:

Lázár Bence tragédiája sokkolta az Újpest egykori csatárát

2018.02.23. 17:57

26 éves korában, hosszan tartó betegség után, tragikusan fiatalon hunyt el a korábbi újpesti közönségkedvenc, Lázár Bence. Egykori barátok, kollégák, csapattársak gyászolják a csütörtök hajnalban elhunyt játékost, akinél 2015-ben diagnosztizáltak leukémiát.

Csütörtök este az Újpest FC szurkolói és labdarúgói a Szusza Ferenc Stadion bejáratánál gyűltek össze, hogy leróják kegyeletüket a fiatalon eltávozott Lázár Bence emléke előtt. Gyertyák, mécsesek fénye világította be a megemlékezés helyszínét, mindenkit megrendített a tragédia.

„Még most sem akarom elhinni, hogy Bence már nincs közöttünk. Barátok voltunk, gyakran beszéltünk telefonon, legutóbb azt mondta, minden rendben vele, jól alakul a rehabilitációja, így megnyugodtam – mondta a Blikknek Kabát Péter, az Újpest korábbi csatára. – Ehhez képest csütörtökön dél körül jött a gyászhír. Éppen vezettem, és félre kellett állnom az autóval, sokkolt a tragédia. Mindig mosolygó, hatalmas szívű, őszinte srác volt, már most nagyon hiányzik. Együtt érzek a családjával, sok erőt kívánok nekik.

Kabát Péter jó barátságban volt a fiatalon elhunyt Lázár BencévelFotó: Polyák Attila - Origo

A gyászoló tömegben a régebbi generációk több képviselője, mint például Véber György és Zámbó Sándor is megjelent. Őket is megrázta Bence halála.

Felfoghatatlan számomra, miért egy ilyen fiatal gyereknek kellett elmennie. Előtte állt még az élet, éppúgy, mint a néhány éve elhunyt másik újpesti tehetség, Bánka Kristóf esetében is. Tudom, hogy régóta küzdött a betegséggel, de utána láttam a tévében szakkommentátorként, és abban bíztam, sikerül legyőznie a betegséget, és meggyógyul. Nagyon kedves srác volt, néhányszor beszélgettünk is. Amikor megtudtam, hogy lesz gyertyagyújtás a stadionnál, kötelességemnek éreztem, hogy elmenjek. Nyugodjék békében – kesergett Zámbó, az Újpest legendás, kilencszeres bajnok csatára.

Az Újpest péntekre szervezett irányított véradást, még Lázár Bence javára. Ezt annak ellenére is megtartották, hogy időközben a korábbi futballista elhunyt, a szervezetét legyőzte a gyilkos kór. Sorstársai számára azonban létfontosságú az összefogás.