Társoldalunk:

Dárdai szuperbravúrja a Bayern München ellen

2018.02.24. 17:28

Dárdai Pál Herthája komoly erőpróba elé nézett a Bundesliga 24. fordulójában, hiszen szombaton délután a toronymagas éllovas Bayern München otthonába látogatott. A találkozón hősiesen védekező berliniek nagyot küzdve gólnélküli döntetlent játszottak az Allianz Arénában, a magyar szakember így immáron sorozatban harmadik meccsén maradt veretlen a bajorokkal szemben.

Az előjelek finoman szólva baljósak voltak a berliniekre nézve, hiszen a két csapat legutóbbi 13 meccséből 11-et a Bayern nyert meg. Legutóbbi két találkozójuk viszont döntetlennel zárult, így Dárdai a közelmúltban megtalálta az ellenszert a bajorok játékára.

Az első komolyabb lehetőség ettől függetlenül a hazaiak előtt adódott, Lewandowski fejelhetett tisztán kapura az ötös sarkáról, Jarstein azonban a helyén volt, és hárított. A folytatásban is a Bayern maradt támadásban, a 14. percben egy kapu előtti kavarodás után Torunarighának a gólvonalról kellett tisztáznia.

Dárdai Pál remekül készítette fel csapatát Jupp Heyncke Bayernje ellen, a Hertha így megérdemelten távozott értékes ponttal az Allianz Arénából.Forrás: AFP/Guenter Schiffmann

Nem sokkal később a Hertha is jelezte, hogy a pályán van, Darida lőtt távolról, Ulreichnek pedig nyújtóznia kellett, de leért a balalsó sarokba. A félidő közepéig kellett várni az újabb helyzetre, akkor a hazaiak ismét egy fejes után veszélyeztettek, ezúttal is Lewandowski bólintott, de nem talált kaput.
A 36. minutumban Robben kapott remek kiugratást a leshatáron, aki lövés helyett a passzt választotta, Ribery azonban kihagyta a kihagyhatatlant, a szünetig pedig már nem történt említésre méltó esemény, így gólnélküli döntetlennel vonulhattak pihenőre a felek.

A második játékrész egy veszélyes Bayern-szabadrúgással indult, de Alaba próbálkozását Jarstein bravúrral hárította. A Hertha hősiesen védekezett, Heynckes csapata támadott, de nem igazán sikerült fogást találni a remekül záró berlini védelmen, a vendégeknek pedig tökéletes volt a 0-0-s eredmény. A hajrában volt még egy veszélyes Robban-próbálkozás, szintén szabadrúgásból, de az is kimaradt, így a Hertha rendkívül értékes ponttal távozott az Allianz Arénából. 

Dárdai ezzel az előző szezonban elért 1-1-es és 2-2-es döntetlenek után ezúttal is megtréfálta a Bayernt, így a jelenlegi Bundesliga mezőnyben egyedüli csapatként mondhatják el magukról a berliniek, hogy három meccs óta nem kaptak ki a rekordbajnoktól. A kék-fehérek egyébként sorozatban harmadik idegenbeli meccsükön nem kaptak gólt, ez szintén klubrekord.

A Szalai Ádámmal a kezdőben felálló Hoffenheim  hazai környezetben játszott 1-1-es döntetlent a Freiburggal. A magyar támadó végigjátszotta a találkozót.

Bundesliga, 24. forduló:
Werder Bremen-Hamburger SV 1-0 (0-0)
Bayern München-Hertha BSC 0-0
Hannover 96-Borussia Mönchengladbach 0-1 (0-0)
Hoffenheim-Freiburg 1-1 (0-0)
VfB Stuttgart-Eintracht Frankfurt 1-0 (1-0)
Mainz-Wolfsburg 1-1 (1-1)